Két exkluzív app Windows Phone alapú Samsung mobilokra

Farkas Norman, 2014. január 3. 16:51

A dél-koreai gyártó követni kezdte a Nokia példáját, s két exkluzív alkalmazást adott ki Windows Phone rendszerű okostelefonjaira. Az egyik újdonság a kényelmesebb médialejátszást és az egyszerűbb fájlmegosztást szolgálja, a másik pedig multimédiás tartalmaink gyors megosztását és felhős elérését teszi lehetővé.

Mint tudjuk, a Nokia élen jár a kifejezetten a saját mobiljaira szánt alkalmazások fejlesztésében és kiadásában. A Lumia modellek zöme ugyanis számos olyan szoftverrel büszkélkedhet, amik kizárólag számukra érhető el ingyenesen. Végre a Samsung is törődni kezdett a saját Windows Phone rendszerű készülékeivel. Erről tanúskodik, hogy megjelent két exkluzív alkalmazás, ami egy sor praktikus megoldást kínál a felhasználóknak.

A Share Box nevű okosság révén a telefon játszi könnyedséggel, vezetékek nélkül csatlakoztatható a DLNA kompatibilis eszközökhöz zene-, vagy videolejátszás céljából. Ez nem minden, hiszen a párosított készülékeken lévő tartalmak kezelésére és a mobilra való importálására is lehetőséget teremt. Jó hír, hogy a szoftver segítségével távirányítóként is használhatjuk a telefonunkat – legalábbis a videók és zenék lejátszása során.

 

 

A Samsung Link szintén egy multimédiás app. Előnye, hogy a felhőben tárolt tartalmaink pofonegyszerű elérését teszi lehetővé, s azok megosztásához – legyen szó más eszközökről, weboldalakról vagy további online tárhelyekről – is jól jön.

Mindkét app ingyenesen letölthető a Windows Phone Áruházból.

 

[Forrás: IntoMobile]