Galaxy S5 – nem lesz a szervizesek kedvence [Videó]

Farkas Norman, 2014. április 11. 11:42

Természetesen a Samsung idei nagyágyúja, a Galaxy S5 sem kerülhette el az iFixit próbáját, melynek keretében szétszerelték a készüléket, hogy kiderüljön, mennyire nehéz szervizelni. Az eredmények szerint az S5 biztosan nem lesz a szerelők kedvence, de azért nem olyan vészes a helyzet.

Mától elérhető Magyarországon a Samsung 2014-es zászlóshajója, a Galaxy S5. A Full HD kijelzővel négymagos Snapdragon 801 processzorral és fejlett kamerával felvértezett csúcsmobil az elődeiből kiindulva elég nagy siker várományosa, éppen ezért nem mellékes kérdés, hogy mennyire könnyen és hatékonyan lehet szervizelni, ha netán meghibásodik, vagy cserélni kell beépített akkumulátorát.

 

 

Az iFixit pontosan ezekre a kérdésekre keresi a választ tesztjével, melynek keretében darabjaira szedik az adott készüléket. Amikor a Galaxy S5-öt vették górcső alá, arra jutottak, hogy bár a telefont nem könnyű szétkapni, az akkumulátor cseréjét viszonylag könnyen és gyorsan meg lehet oldani, ami nagy előny. A szervizeseknek az okozhatja a legnagyobb nehézséget, hogy a legtöbb alkatrészhez csak a kijelző kivétele után lehet hozzáférni. Ez utóbbi dolog miatt a csapat 10-ből 5 pontot adott a dél-koreai mobilnak – a skálán a 10-es pontszám jelöli a legkönnyebb szerelehetőséget, az 1-es pedig a kínkeserves szervizi munkára utal. A Samsung okostelefonja egyébként így is jócskán megleőzi e szempontból kihívóját, a HTC One M8-at, mely csúnyán elhasalt az iFixit próbáján.

Ha kicsit mélyebb betekintést szeretnél kapni, hogy megtudd, miért kapott 5 pontot a Galaxy S5, nézd meg az iFixit videóját!
 

 

 

[Forrás: IntoMobile]