A Lenovo LaVie Z laptopja könnyebb, mint a Macbook

Czipperer Dia, 2015. május 5. 10:55

Már elérhető a CES-en bemutatkozott Lenovo LaVie Z notebook. A prémium modell kecses kialakítása révén könnyebb az Apple Macbookjánál is.

Januárban hallhattunk először a Lenovo új laptopjáról, a LaVie Z-ről, amely az ultrakönnyű eszközök sorát erősíti. A masina két tagja, a LaVie Z és a LaVie Z 360 elsőként az Egyesült Államokban lesz kapható.

Mindkét modell 13,3 hüvelykes QHD képernyővel felszerelve, 256 gigabájt merevlemezzel és 8 gigabájt RAM-mal érkezik, meghajtásukról pedig egy ötödik generációs Intel Core i7 processzor gondoskodik.

 

 

A különbség kettejük között, hogy a LaVie Z 360-as modell elforgatható multitouch érintőképernyővel rendelkezik, melynek révén a PC-ből táblagéppé alakítható. A Z modellek kecsesebbek az Apple MacBook modelljénél: mindössze 0,7 kilogrammot nyomnak szemben a Macbook 0,76 kilogrammjával.

Mindkét modell fedélzetén 64 bites Windows 8.1 rendszer fut, üzemidejüket tekintve pedig akár 9 órát is kibírnak egyetlen töltéssel. Kialakításuknak köszönhetően kiérdemelték a világ legkönnyebb notebook PC címet.

 

 

A készülékek árcédulája is mutatja, hogy nem belépő-kategóriás eszközökről van szó. A prémium modellek közül a Lenovo kedvezményének köszönhetően a LaVie Z 1499 dollárba (eredeti: 1700 dollár), a LaVie Z 360 1699 dollárba (eredeti: 1850 dollár) kerül majd.

 

 

Forrás: TheVerge.com