A hazai piacra érkezik a Huawei MediaPad M2

Kütyü Magazin, 2015. szeptember 25. 17:00

Szeptembertől újabb termék érhető el Magyarországon a Huawei kínálatában: a teljes fémborítású Huawei MediaPad M2 4G-képes táblagép.

Hazánkban is kapható a Huawei 4G-képes táblagépe, a MediaPad M2 modell. A Huawei legújabb táblagépe karcsú, 99,5 százalékban fém 4G képes multimédiás tablet. A készülék 8 hüvelykes változata optimális azon felhasználók számára, akik a házimozizás élményét mobilisen, egy hordozható eszközön szeretnék élvezni. A táblagép 1920x1200 IPS 283 ppi-s kijelzője jó képminőséget kínál. A képernyő egy ACM színmodulnak köszönhetően élethűbb és természetesebb vizuális élményt nyújt.

A MediaPad M2 hátlapjának finom fém textúrája a kottában lévő hangjegyek hullámzását szimbolizálja, míg a fémes előlap a klasszikus zene rézfúvós hangszereire emlékeztet. A párhuzamosan elhelyezett hangszórók a számukra kialakított vájatban tökéletesen, az akusztikus alapelvek elvárásainak megfelelően működnek, ezáltal biztosítva a legjobb hangzást a fém készüléktestben. A készülék továbbá tiszta magas hangokkal, mély basszussal és gazdagabb, részletesebb hangzással rendelkezik.

A Huawei a MediaPad M2 megalkotásakor összefogott a Harman/Kardonnal, a világszerte elismert high-end Hi-Fi audio-videó berendezéseket gyártó és forgalmazó céggel annak érdekében, hogy tökéletes hangzást kínálhasson a felhasználóknak. Így a MediaPad M2 hangolását és tesztelését a Harman/Kardon végezte.

A Huawei továbbá a Harman/Kardon Clari-Fi zenetárolási technológiáját építette a készülékbe, amely segítségével az M2 automatikusan visszaállítja a tömörített digitális zenei fájlok, például az interneten streamelt vagy az online videók zenéjének eredeti hangzását. Ezáltal élesebbek, tisztábbak és dinamikusabbak lesznek a felhasználó által hallgatott dalok. A táblagépben használt technológia nem utólagos hangszínszabályozás vagy jelerősítés segítségével javítja a hangzás minőségét, hanem a probléma gyökerét ragadja meg, és ott kezeli a zenefájlok esetleges hibás hagjeleit.  


A Huawei csúcstechnológiájának köszönhetően a MediaPad M2 kiváló kapcsolatot biztosít az elérhető hálózatokhoz, amely segítségével a felhasználók rendkívül gyorsan és zökkenőmentesen tudnak böngészni az interneten. A 4G-képes táblagép akár 150 Mbps-t is elérő adatátviteli sebességgel is fut, illetve támogatja a legújabb 802.11ac Wi-Fi szabványt, így Wi-Fi hálózatokra csatlakoztatva a letöltési sebessége akár a 443 Mbps-ot is elérheti.

A MediaPad M2 táblagépet Kirin 930 nyolcmagos 64 bites processzor működteti, nyolc olyan chippel, amelyek intelligensen kapcsolnak át a magok között attól függően, hogy milyen alkalmazások futnak rajtuk. Így simább működést és alacsonyabb energiafogyasztást biztosítanak. A MediaPad M2 masszív, 4800 mAh-s akkumulátorának köszönhetően a táblagép egyetlen töltéssel akár 30 órán át bírja a strapát.

Szoftver téren a Huawei MediaPad M2-t az egyedi Super Wide Sound 2.0 (SWS 2.0) technológiával szerelte fel a gyártó, amely 180 fokos surround hanghatást kínál felhasználóinak.

Hazánkban a Huawei MediaPad M2 8 hüvelykes, 16 gigabájtos verziója érhető el szeptembertől ezüst színben, 89 990 forint javasolt bruttó fogyasztói áron. Az Edigital és a Media Markt áruházakban a készülék wifi verziója kapható.