Új globális vezeték nélküli roaming szolgáltatás

Kütyü Magazin, 2016. február 23. 12:45

A Lenovo bejelentette új, globális vezeték nélküli roaming szolgáltatását Lenovo Connect néven. A régóta virtuális mobilszolgáltatóként (MVNO) működő Lenovo Kínában, valamint az EMEA régió területén fogja kínálni a Lenovo Connectet, amelynek a használata nem fog külön SIM kártyát sem igényelni.

A Lenovo Connect számos előnyt kínál, többek között alacsony roaming díjakat és kiemelt fogyasztói elkötelezettséget, köszönhetően a Lenovo saját Big Data és felhőszolgáltatásainak. A vállalat Lenovo Connect szolgáltatása egy egyszerű, gyors és költséghatékony megoldás a különböző méretű vállalatok számára, hogy egyszerűen kapcsolatot tartsanak úton lévő munkatársaikkal.

A Lenovo szolgáltatása Kínában a Lenovo Connect alkalmazás segítségével lesz elérhető a kiválasztott Lenovo okostelefonokon és laptopokon. Csak egy kattintás, és a felhasználók hozzáférhetnek a Lenovo Connecthez, amelynek segítségével útközben is élvezhetik a helyi internettarifákat több mint 50 országban, szerte a világon. Kínában a Lenovo szolgáltatása elsőként a LeMeng X3 okostelefonon és a MIIX 700 tableten lesz elérhető. 

Az EMEA régióban a vállalat számos értékesítési partnerrel működik majd együtt, hogy a Lenovo Connect elérhetővé váljon egy sor Lenovo ThinkPad eszközön. Kezdetben 45 piacon lesz elérhető a Lenovo Connect, amelynek köszönhetően a felhasználók megfizethető áron élvezhetik majd a biztonságos adatkapcsolatot. A Lenovo Connecthez egyedi adatcsomagokat alakítanak ki, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi roaming használatot támogassák több mint 110 országban.

A Lenovo már elkezdte kiépíteni saját MVNO képességeit, rendszere ma a világ egyik legnagyobb MVNO hálózata 11 millió felhasználóval. Több mint 400 millió felhasználó vesz igénybe felhőszolgáltatást, és a Lenovo Connect kiterjeszti a Lenovo „smart connection” stratégiáját, hogy integrálja a felhőszolgáltatásokat és kommunikációs csatornákat az eszközökre.

„Az 5G hálózatok és az IoT hajnalán arra számítunk, hogy a távközlési piac exponenciális mértékben fog növekedni. A Lenovo Connect és MVNO szolgáltatásaink segítségével egy új, globálisan összekapcsolt világ felé haladunk azáltal, hogy zökkenőmentes kapcsolódást biztosítunk hálózatokon, szolgáltatásokon és eszközökön keresztül.” – mondta Wang Shuai, a Lenovo alelnöke és az Understanding Telecom vezérigazgatója.