Dell újdonságok a CES-en

Kütyü Magazin, 2019. január 9. 12:24

A Dell több mint harminc év céltudatos innovációjára épülő, új és továbbfejlesztett termékek és szoftverek sorát mutatta be a CES-en.

„A Dell az év első kiállításán, a CES-en az ambiciózus újévi fogadalmak jegyében olyan új termékekkel jelenik meg, amelyekkel a felhasználók még jobban kihasználhatják a technológia nyújtotta lehetőségeket. Az innováció, illetve az általunk kínált eszközök és megoldások segítségével folyamatosabbá és élvezetesebbé tesszük a munkát és a játékot egyaránt” – mondta Sam Burd, a Dell ügyfélmegoldásokért felelős részlegének elnöke.

Legyen igazi élmény a számítógép-használat: vadonatúj Latitude 7400 2-in-1 

Az emberek többet várnak el napjaink technológiájától: hordozhatóságot és csatlakoztathatóságot teljesítménycsökkenés nélkül, valamint szemet gyönyörködtető, gyors gépeket. Az új Latitude 7400 2-in-1 megfelel ezeknek az elvárásoknak és egy olyan funkcióval bővült, amely szinte hatodik érzékként hat: már azelőtt készen áll a használatra, hogy a felhasználó megérintené. Az első kétfunkciós számítógép a világon, amely az Intel Context Sensing Technology közelségérzékelővel rendelkezik. Az ExpressSign-in funkció érzékeli a felhasználó jelenlétét, felébreszti a rendszert, és azonnal elindítja az arcfelismerést a Windows Hello-bejelentkezéshez. Ha a felhasználó szünetet tart és eltávolodik a számítógéptől, a rendszer ezt is érzékeli, és zárolja magát a hosszabb akkumulátor-üzemidő és a biztonság érdekében.

A CES 2019 innovációs díját elnyerő Latitude 7400 a világ legkisebb, kereskedelmi célú, 14 colos kétfunkciós készüléke. A változó nyomatékú zsanérnak köszönhetően könnyű kinyitni, az új, titánszürke alumíniumfelület pedig szemet gyönyörködtetővé teszi. A modell továbbá a Latitude termékcsalád első olyan tagja, amelyet a Dell óceánokból származó műanyaghulladékokból készült csomagolásban szállít.

A Dell mérnökei gondoskodtak róla, hogy a kis helyigény ne menjen a teljesítmény, az akkumulátor-üzemidő, a csatlakoztathatóság, a portok számának vagy a megbízhatósági funkciók rovására. A Latitude az előzetes tesztek alapján előreláthatólag a leghosszabb akkumulátor-üzemidőt fogja nyújtani a kategóriájában: akár 24 órát használható egyetlen töltéssel, a Dell ExpressCharge funkció pedig akár 80 százalékig képes feltölteni az akkumulátort egyetlen óra alatt.

Tökéletesített XPS 13

A Dell jobb videóélményt nyújtó, felül elhelyezett, innovatív webkamerával tökéletesítette díjnyertes, 13 colos, vékony és könnyű XPS 13 modellt, amely mostantól új, jégkék színben is elérhető. A CES 2019 innovációs díját ez a modell is elnyerte, így továbbra is minden idők legtöbb díját kiérdemlő Dell-terméke. A Dell által kínált legkisebb, mindössze 2,25 mm-es HD webkamera az InfinityEdge kijelző felső részén kapott helyet, így jobb kamerahasználati élményt biztosít. Az XPS 13 továbbá az első olyan laptop a Dell kínálatában, amely Dolby Vision-támogatással rendelkezik.

A Dolby Vision különösen élénk képminőségével átalakítja a szórakozás élményét: a lenyűgöző fényerő, kontraszt és színmélység valóban életre kelti a szórakozást. A technológia a hagyományos megjelenítéssel összehasonlítva sohasem látott színmélységet, a megszokottnál 40-szer erősebb világos részleteket és tízszer intenzívebb fekete színt képes megjeleníteni. Az eredmény olyan kifinomult, életszerű kép, amelynek láttán nem is hinnénk, hogy egy képernyőt nézünk.

Az XPS 13 mostantól a korábbinál még nagyobb teljesítményű négymagos, nyolcadik generációs Intel Core-processzoroknak köszönhetően kategóriájában továbbra is a legerősebb laptopnak számít. Az új XPS 13 még világosabb, sarki fehér, üvegszállal átszőtt felülettel, illetve jégkék színű, eloxált külső alumínium borítással is elérhető az eddigi rózsaarany és fehér, fekete és ezüst változat mellett.

Funkcionális dizájn: Inspiron 7000 2-in1 új, teljes méretű tolltárolóval

Az új 13 és 15 colos Inspiron 7000 kétfunkciós eszközök a legújabb, nyolcadik generációs Intel Core processzorokkal, elegáns alumíniumházzal, keskeny szegélyekkel és gyémánt-vágott touchpaddal rendelkeznek. Az új, zsanérban elhelyezett tároló helyet biztosít a mellékelt teljes méretű Active Pennek, amely a használat módjától függetlenül mindig elérhető. A formát és funkcionalitást egyaránt szem előtt tartó tervezés jegyében az új billentyűzet részét képezi az ujjlenyomat-olvasóval ötvözött bekapcsológomb. Mindez lehetővé teszi, hogy a modell a Dell keskeny szegélyű, 15 colos kétfunkciós eszközei között elsőként rendelkezhessen numerikus billentyűzettel.

Az új Inspiron 7000 kétfunkciós modellek ezenkívül adaptív hőkezelési technológiával is rendelkeznek, amelynek köszönhetően a rendszer a készülék helyzetétől függően állítja be a teljesítményt. Az eszköz energiahasználati profilokkal éri el, hogy a rendszer kevesebb hőt termeljen, ha a felhasználó ölben tartja a laptopot filmnézés közben, illetve maximális teljesítményt nyújthasson, ha asztali munkáról van szó.

A Dell Cinema megújult funkciói

Az új modellek a hordozható irodai funkciókon kívül mást is kínálnak. Az élénk színek, a kristálytiszta hangzás és a priorizált tartalomstreamelés az új XPS és egyes Inspiron modellek alapfelszereltségei, melynek köszönhetően ideálisak a filmnézéshez. Az immerzív számítógépes moziélményt nyújtó Dell Cinemát folyamatos fejlesztik a Dell szakemberei, így a jövőben további új funkciók és frissítések elérhetők el.

A CinemaColor 2.0 és a Dolby Vision gazdagabb, mélyebb színek megjelenítését teszi lehetővé, a CinemaSound 2.0 pedig a nagyobb hangerőről, a teltebb mély hangokról és a tisztábban hallható párbeszédről gondoskodik. A Dell kétfunkciós eszközeibe épített hangoptimalizáció automatikusan beállítja a hangszínkiemelést, így a készülék elhelyezkedésétől függetlenül mindig a legjobb élményt biztosítja. A Waves MaxxAudio NX a webkamerával figyeli a fejmozgást és 360 fokos hangjavítást biztosít a fejhallgatón keresztül, mindig a felhasználó helyzetéhez igazítva a térbeli hangzást.

A CinemaStream 2.0 tovább javítja a videóstreamelési élményt: akár tizedére csökkenti a pufferelést, és akár hatszorosára növeli a videóminőséget. Automatikusan felismeri és előnyben részesíti a fontos hálózati forgalmat, maximálisra növeli a használt sávszélességet az élő streameléshez és videócsevegéshez, így egyenletes, akadozásmentes felhasználói élményt tesz elérhetővé.

Fejlett PC-okostelefon integráció a Dell Mobile Connect szoftverrel

2018-as bemutatkozása óta a Dell Mobile Connect több mint 30 millió telefonhívást és szöveges üzenetet közvetített, így segíti a felhasználókat, hogy ne kelljen megosztaniuk a figyelmüket számítógépük és okostelefonjuk között. A szoftver vezeték nélküli fájlátviteli funkcióval is bővült, melynek segítségével az Android-felhasználók egy mozdulattal küldhetnek fájlokat a számítógépükről a telefonjukra és fordítva, akár internetkapcsolat nélkül is.

A Dell továbbá egy olyan technológiát is bevezetett, amely a jövőben lehetővé teszi majd az okostelefonok integrálását a VR-használatba. VR szemüveggel is fogadhatók az értesítések, hívás kezdeményezhető, és a szöveges üzenetekre is lehet válaszolni. Az Android-felhasználók továbbá az összes mobilalkalmazásukhoz hozzáférhetnek, mivel elérhetővé válik számukra a telefonjuk érintéssel vezérelhető virtuális modellje VR-környezetben.

Újabb díjakat érdemeltek a Dell termékei és kezdeményezései

A Dell ezen a héten kilenc CES 2019 innovációs díjat nyert, az Alienware, Dell Precision, XPS és Latitude termékcsalád tagjaival, illetve a játékkiegészítők és monitorok közé tartozó termékekkel. A vállalat ezenkívül az Egyesült Államok környezetvédelmi ügynökségének (EPA) kétféle díját is elnyerte, újrahasznosítási és arany-újrafelhasználási kezdeményezéseiért. A Dell mostanra teljesítette 2020-as, 907 millió kg használt elektronikai cikk begyűjtésére irányuló célkitűzését. A vállalat ezenkívül a 2019. áprilisi Föld Napjáig előreláthatólag túlteljesíti a 45 millió kg hulladékanyag Dell-termékekben történő újrafelhasználására irányuló célkitűzését is.