Samsung Galaxy Tab Active – szembenéz az üzleti kihívásokkal

Farkas Norman - 2014. szeptember 5.

A dél-koreai gyártó az IFA-n mutatta be nyolchüvelykes Galaxy táblagépét, amely az IP67-es szabványnak megfelelően ellenáll a pornak és a víznek, s a kisebb-nagyobb ütések sem tesznek kárt benne. A középkategóriás hardverrel szerelt munkagéphez a Samsung új, C Pen nevű kapacitív tollát is megkapjuk.

A Samsung számos újdonsággal készült az idei IFA kiállításra, melyek sora korántsem ért véget az új Galaxy Note modellekkel (Note 4 és Edge), a Gear S okosórával és virtuális valóság élményét kínáló Gear VR szemüveggel. A gyártó tablet fronton is erősített; a nagyközönség elé tárta strapabíró üzleti táblagépét a Galaxy Tab Active személyében.

 

 

A cég új, C Pen nevű kapacitív tollával érkező készülék 8 hüvelykes WXGA (1280 x 800 pixel) kijelzővel rendelkezik, meghajtásáról pedig egy négymagos 1,4GHz-es processzor gondoskodik 1,5GB RAM és 16GB – microSD kártyával bővíthető – tárhellyel kiegészülve. Az üzletembereknek szánt, ehhez illeszkedő szoftveres megoldásokkal (pl: KNOX) felvértezett masina előlapján egy 1,2 megapixeles kamera csücsül, hátlapjára pedig egy 3,1 megapixeles fénylesőt biggyesztettek. A burkolat alatt egy 4450mAh kapacitású aksi lapul.

A WiFi only és LTE modullal szerelt változatban is megjelenő, „titánzöld” színben pompázó táblagép érdekessége – ahogy neve is sugallja – a kiemelkedő ellenálló képességében rejlik, amit a hozzá tartozó védőburkolatnak köszönhet. Az IP67-es tanúsítványnak megfelelő mértékben ellenáll a víznek (1 méteres mélységben fél órán át) és gátat szab a beszűrődő porszemcséknek is, sőt a Samsung közleménye szerint akkor sem lesz semmi baja, ha 1,2 méterről leejtjük.

 

 

Egyelőre nem tudni, hogy a Galaxy Tab Active pontosan mikor és milyen árcédulával kerül piacra, de a várakozások szerint már a karácsonyi szezont megelőzően találkozhatunk vele a boltokban.



 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza