Bemutatkozott a Yoga 3 Pro PC

Czipperer Dia - 2014. október 13.

A Lenovo múlt héten több új termékkel is előrukkolt. A két új táblagép mellett PC fronton a YOGA 3 Pro átalakítható masinával bővült a kínálat. 

Az új ultravékony Lenovo YOGA 3 PRO minden felhasználói igényhez igazodik 

 

A Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) ma bejelentette az új ultravékony YOGA 3 Pro prémium kategóriájú átalakítható PC-t. Az új, 13 hüvelykes YOGA 3 Pro egyedülálló módon elégíti ki a felhasználók vágyát egy kivételesen stílusos eszközre, amely rendkívüli teljesítménnyel, továbbá hardver és szoftver téren egyaránt kiváló alkalmazkodóképességgel büszkélkedhet. A YOGA 3 Pro mindezeken túlmenően egy új, óraszíj kivitelű forgópánt dizájnnal ellátott, hihetetlenül vékony és könnyű vázat, QHD+ felbontású képernyőt, valamint a Lenovo intuitív szoftverét, a Harmonyt kínálja, amely alkalmazkodik a felhasználók által a különféle üzemmódokban kialakított preferenciákhoz. 

Az óraszíj forgópánt révén még vékonyabb és könnyebb kialakítás

A YOGA 2 Pro a vékony és könnyű kivitel szinonimájává vált. Az elődjénél 17 százalékkal karcsúbb – csupán 12,8 milliméter vastag – és 14 százalékkal könnyebb, 1,19 kilogrammos új YOGA 3 Pro még tovább viszi ezt a koncepciót. 

Ezt a hihetetlenül vékony és könnyű dizájnt a Lenovo több mint 800 acél és alumínium elemből álló óraszíj forgópánt rendszere teszi lehetővé. A Lenovo mérnökei áttervezték az eredeti YOGA forgópántot, amely immár ugyanolyan fokú rugalmasságot kínál, mint a fém óraszíjak. A forgópánt kettő helyett hat fókuszponttal rendelkezik, és ugyancsak hozzájárul a háromféle – klementin narancs, platina ezüst és pezsgő arany – színben megvásárolható YOGA 3 Pro vonzó megjelenéséhez. 

Adaptív szoftverharmónia

Az alkalmazkodó informatika koncepciójának továbbfejlesztésére és a YOGA reszponzív hardver funkcióinak kiegészítésére a Lenovo megalkotta az új Harmony szoftvert, amely merőben új módot kínál a felhasználóknak az alkalmazások és beállítások felfedezéséhez, illetve használatához. Így például ha egy e-könyvet olvasunk, a Harmony automatikusan a környezet világításához igazítja a képernyő fényességét és színhőmérsékletét az olvasás kényelmesebbé tétele érdekében. Prezentációs szoftver használatakor az üzemmódtól függően kapcsolja be a mozgással vagy az érintéssel való vezérlést, videonézéskor pedig optimalizálja az audió beállításokat. A Harmony a legnépszerűbb alkalmazások közül több mint 50-ben képes optimalizálni a használatot. 

A Harmony ugyancsak felhívja a figyelmet a más YOGA tulajdonosok által hasznosnak talált app-okra, és statisztikát közöl arról, hogy az egyes üzemódokban mely appokat használtuk a leggyakrabban.  

 

 

Optimalizált teljesítmény minden üzemmódban

A YOGA 3 Pro kimagasló élményt nyújt a felhasználóknak minden üzemmódjában attól kezdve, hogy felnyitják a gép fedelét. A 3200x1800 képpontos felbontású, ragyogóan fényes QHD+ képernyő kristálytiszta képeivel minden üzemmódban – képek szerkesztésekor a laptop módban, online vásárláskor a tablet módban, filmnézéskor a sátor módban és videocsevegéskor az állvány módban – élvezetessé teszi a PC-használatot. A strapabíró Gorilla Glass-szel védett megjelenítőt úgy tervezték, hogy mindenütt jól teljesítsen, akárhová is viszik használói.  

De nem csupán lenyűgözően néznek ki a videók a YOGA 3 Pro-n, a hangjuk is éppolyan kiváló minőségű a prémium kategóriájú, Waves Audio technológiájú JBL hangszóróknak köszönhetően, amelyek mind a négy üzemmódban automatikusan beállítják a hangot. Így akkor is kristálytiszta lesz a hangzás, amikor a hangszórók nem a felhasználó felé néznek. 

Az Intel Core M processzornak, az 512 GB-ig bővíthető SSD tárolónak és az integrált Intel grafikai rendszernek köszönhetően a felhasználók tetszés szerint futtathatnak egyszerre több programot, tárolhatnak nagyméretű digitális könyvtárakat és játszhatnak le videókat zökkenőmentesen, késleltetés nélkül. A YOGA 3 Pro kilenc óráig terjedő akkumulátor üzemideje révén a felhasználók hosszabb ideig dolgozhatnak, míg a kapcsolattartáshoz a nagysebességű 802.11 a/c Wi-Fi technológiát használhatják.

Elérhetőség

A Lenovo YOGA 3 Pro várhatóan november végétől lesz elérhető a magyarországi kiskereskedelemben.

 

 

Vissza