Oroszországban debütáltak az első Galaxy Tab A szériás táblagépek

Farkas Norman - 2015. március 18.

A Samsung két középkategóriás táblagéppel bővítette portfólióját, melyek az új Galaxy Tab A sorozat színeiben versenyeznek. Mindkét modell 4:3 képarányú, 1024 x 768 pixel felbontású megjelenítővel rendelkezik, de méret frontján van köztük különbség: az egyik tablet 8, a másik pedig 9,7 hüvelykes.

Oroszországban mutatta be új Galaxy Tab A táblagép szériáját a Samsung, amit rögtön két készülék is képvisel. Egy 8 és egy 9,7 colos tabletről van szó, melyek hasonló, a középkategóriás készülékekre jellemző hardvert tudhatnak magukénak.

A Galaxy Tab S sorozat tagjaihoz hasonlóan a Galaxy Tab A modellek kijelzője is 4:3 képarányú, ám esetükben visszafogottabb, „csak” 1024 x 768 pixeles felbontásról beszélhetünk. A készülékek lelke egy négymagos, 1,2GHz-es Snapdragon 410 processzor, amit 2GB RAM és 16GB – microSD kártyával bővíthető – belső tárhely vesz körül.

 

 

Szelfik készítéséhez 2 megapixeles előlapi, mezei fotózáshoz pedig 5 megapixeles hátlapi kamerát kínál mindkét gép. A 8 hüvelykes Tab energiaellátását egy 4200mAh kapacitású aksi biztosítja, a nagyobbik változat hátlapja alatt pedig egy 6000mAh-s telep lapul. A Samsung szerint egy feltöltéssel 10 órás üzemidőt hoznak az amúgy igen karcsú, csupán 7,5 milliméter vastag masinák.

 

 

Ha már a karcsúságnál tartunk, érdemes megjegyezni, hogy éles dizájnváltás figyelhető meg, ha összevetjük a Galaxy Tab A modellek és az elődjüknek tekinthető Galaxy Tab 4 külső megjelenését.  Az újdonságoknál a gyártó több hangsúlyt fektetett a fémes megjelenésre, s ez főként a hátlapon érhető tetten.

 

 

A nyolchüvelykes Galaxy Tab A ára 275 és 307 dollár között alakul a wifis verziónál, az LTE-képes, 16 helyett 32GB tárhellyel szerelt változatért 340-372 dollárt kell kipengetni. Aki a 9,7 colos gépre pályázik, annak cirka 65 dolláros többletköltséggel kell számolnia.

 



 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza