A Google microSD kártyának álcázott biztonsági rendszere

Vértes Judit - 2015. június 1.

A Google szeretné biztonságosabbá tenni a telefonokat, anélkül, hogy a telefon gyártási folyamatát megváltoztatná. A vállalat pénteken bejelentett Project Vault célja egy olyan SD kártya létrehozása, ami biztonságossá teszi a telefont.

A Google egy új megoldást vezet be, melynek célja: „Nagy biztonság, kis csomagban” – mondta a Google Advenced Technology and Projects csoportjának vezetője, Regina Dugan a Project Vault mobilbiztonsági kártyáról.

A Vault kártya egy biztonsági egység, ami megvédi a telefontulajdonos személyes információit. Elrejt és titkosít különböző alkalmazásokban megosztott üzeneteket, és magasabb szintű azonosítási eljárással ellenőrzi a felhasználót. A kártya maga egy NFC kommunikációs chip, 4 gigabájt tárhellyel. Bármilyen operációs rendszer felismeri – Android, Windows, és Apple OS X is.

A Google először vállalatok számára fejleszti ki a technológiát. Ha a nekik szánt változat megfelelő lesz, a magánemberek elvárásaihoz mérten alakítják tovább.


A webes és mobilbiztonság nagyon sérülékeny lett azóta, hogy rengeteg pénzügyi és személyes információt tárolunk a mobileszközeinken. A Google fontos céljának tekinti a bizotnság növelését, hiszen felhasználói rengeteg információt osztanak meg a Gmail, a Chrome böngésző, illetve a Google Map szoftverek használata közben.

 

 

Forrás: cnet

 

Vissza