A Twitter szeretné ünnepelni a születésnapodat

Vértes Judit - 2015. július 9.

Új megoldást vezet be a Twitter, melynek segítségével megoszthatjuk születésnapunk dátumát a többi felhasználóval vagy azok egy szűkebb csoportjával.

Ki tudná fejben tartani a barátai és hozzátartozói születésnapját a közösségi oldalak vagy más emlékeztető üzenetek segítsége nélkül? A Facebook vagy a Skype az egyik elsődleges csatornája a születésnapi jókívánságoknak. A Twitter új funkciójával csatlakozni szeretne az ünneplők csapatához.

A Twitter megoldása lehetőséget ad arra, hogy megosszuk születésnapunk időpontját egy adott közösséggel – akár nyilvánosan, akár azokkal, akik követnek minket, akár ha szerényebb körben szeretnénk ünnepelni, csak azokkal, akikkel kölcsönös követői vagyunk egymásnak.

Sőt, azt is választhatjuk, hogy megadjuk a születésnapunk dátumát, de nem engedjük, hogy más is lássa. A hirdetők számára így is épp elég, hogy újabb információt tudhatnak meg rólunk.
  

 

Robert Siciliano, az Intel Security online biztonsággal foglalkozó szakembere szerint az adat nem érzékeny, de felhasználható más adatok megszerzéséhez, esetenként egy új lehetőséget ad a hirdetőknek, hiszen újabb információval rendelkeznek rólunk.

Megosztanád a születésnapodat Twitteren? Ha Facebookon már megtetted, akkor itt is megteheted.

 

Forrás: Ubergizmo.com

Vissza