20 éves a Sony PlayStation

Vértes Judit - 2015. szeptember 14.

20 évvel ezelőtt jelent meg a játékok piacán az első Sony PlayStation konzol. Bár Japánban 1994 december 3-án debütált, az Észak-Amerikai kontinensen csak következő év szeptemberében jelentek meg az első PlayStation játékok.

Ismét húsz éves lett a Sony PlayStation játékkonzolja, ugyanis 1995 szeptembrében jelent meg az eszköz az észak-amerikai piacon. Tavaly a Sony megemlékezett a szigetországbeli születésnapról egy limitált kiadású retro-témájú PlayStation 4 verzióval, melyből mindössze 12300 darabot gyártottak a világon.

A PlayStation első sikereit Japánban érte el, miután a Sony sikertelenül próbált közös üzletet kötni a Nintendóval, több mint két millió egységet adtak el az első hat hónap alatt. Az Egyesült Államokban is hasonló sikerrel indítottak.

Az amerikai bevezetés születésnapja alkalmából arra kérik a rajongóikat, hogy szavazzanak az általuk legjobbnak tartott PlayStation játékra.

Ezenkívül egy születésnapi témájú játékot is publikáltak, mely az Észak-Amerikai játékosok számára ingyenesen elérhető a PlayStation Store-ból.
 

 

 

Forrás: Techspot.com

Vissza