Rendületlen vállalati bástyák: új generációs x86-os PRIMEQUEST szerverek

Kütyü Magazin - 2016. június 13.

Az új FUJITSU PRIMEQUEST szerverek minden eddiginél nagyobb teljesítményt és stabilitást nyújtanak a szabványos szerverek szegmensében. Kifejezetten olyan fejlett nagyvállalati rendszerekhez készültek, ahol megengedhetetlen a váratlan leállás.

Az új generációs FUJITSU PRIMEQUEST szervercsalád a legújabb Intel Xeon E7-8800/4800 v4 processzorokkal nyújt az x86-os szerverek körében kivételesen nagy teljesítményt. Eredményeit számos általános, műszaki és üzleti adatfeldolgozási benchmark-vizsgálat igazolja. 

A Fujitsu kategóriavezető x86-os szerverei új megoldást jelentenek a nagy teljesítményigényű környezeteiket (pl. SAP ERP-rendszereket és Oracle adatbázisokat) jelenleg UNIX-alapú rendszeren futtató ügyfelek számára. A PRIMEQUEST ráadásul az SAP memóriaalapú adatbázisára, az SAP HANA-ra is tanúsítva van.

Michael Keegan, a Fujitsu alelnöke és EMEIA-régióbeli terméküzletágának vezetője elmondta: „Olyan szervereket fejlesztünk, amelyekre ügyfeleink nyugodt szívvel rábízhatják vállalatukat. Az új generációs PRIMEQUEST-szerverek a Fujitsu történetének legnagyobb teljesítményű x86-os rendszerei. Stabil alapot teremtenek a digitálisan átalakított vállalati működés kiépítéséhez. A fantasztikus teljesítmény és a minden eddiginél alacsonyabb működési költség együttesének köszönhetően egyre több ügyfelünk dönt UNIX-alapú rendszerei lecseréléséről, és látja be, hogy meggyőző üzleti érvek szólnak az x86-os PRIMEQUEST szerverek használata mellett.” 

A PRIMEQUEST mellett döntő nagyvállalatok az x86-os teljesítmény új szintjére léphetnek úgy, hogy közben a szállítóspecifikus architektúrákra jellemző rendszerekénél alacsonyabb hardverköltség és energiafogyasztás pénzügyi előnyeit is élvezhetik. Mindez a PRIMEQUEST kimagasló képességeiből ered (pl. üzem közben cserélhető I/O egységek, fizikai particionálás, dinamikus újrakonfigurálás). 

A harmadik generációs PRIMEQEST 2000 sorozatú szerverek segítenek lépést tartani az adatközponti infrastruktúra teljesítménye és kapacitása iránti végfelhasználói igény növekedésével. Az azonnal rendelhető új modellek több processzormagot és nagyobb utolsó szintű gyorsítótárat (LLC-t) biztosítanak elődeiknél. Ez azt jelenti, hogy a PRIMEQUEST ideális rendszer pl. az eredményeket előbb feldolgozó és ezen keresztül az üzleti működést gyorsító memóriaalapú alkalmazások támogatásához és az olyan valós idejű számítási műveletekhez, amelyeknél egy váratlan rendszerleállás drága és akár végzetes következményekkel is járhat (pl. távközlési szolgáltatók számlázási alkalmazásai). 

A Fujitsu olyan piaci környezetben vezeti be leggyorsabb és legmasszívabb x86-os modelljeit, amikor gyakorlatilag minden második eladott szerver x86-os architektúrájú a Gartner 2013 és 2020 közötti időszakra szóló globális szerverpiaci előrejelzésének (Gartner Forecast: Servers, All Countries, 2013-2020) 2016. április 8-án közzétett, 2016 első negyedévi frissítése szerint. A Veeam kutatása megerősíti, hogy a kritikus feladatok egyre nagyobb részt tesznek ki az adatközponti infrastruktúra terhelésén belül, ami igazolja a hibatűrő, megerősített x86-os rendszerek iránti igényt. 

Ár és piaci bevezetés

A FUJITSU PRIMEQUEST szerverek közvetlenül a Fujitsutól és disztribúciós partnereitől szerezhetők be régiónként, modellenként és konfigurációnként eltérő áron. 

Vissza