Új nyereményjáték indult az Instagramon

Kütyü Magazin - 2018. július 17.

Már közel hárommillió hashtaggel bír a legújabb Instagram-őrület, amely az olyan örökzöld fotós trendek babérjaira tör, mint a jól bevált szelfizés, a színes outfit képek vagy a soha meg nem unható gasztrofotók. 

A jövő közösségi média trendjeit is meghatározó Golden Hour filozófiája egyszerű: ragadd meg az aranyban úszó napszakok legszebb pillanatait a maguk tökéletességében, és készíts minőségi, egyedi vagy akár drámai hatású tartalmakat! Ha pedig már rá is éreztél az új trendre, most egy izgalmas nyereményjátékban is részt vehetsz. 

A napfelkelték és naplementék különleges fényei által teremtett lehetőségekkel az olyan elismert fotósok is foglalkoznak, mint a Kate Mosst, Stinget vagy Natalia Vodianovát is fotózó Uli Weber vagy az egyik legismertebb magyar fotóművész, Nánási Pál. Az ő tanácsaik segítenek abban, hogy a legszebb napszakok során készített képek minden részletükben kiválóak legyenek.

Tervezz előre, készülj csúcstechnológiával!

A Golden Hour képek készítéséhez Samsung Galaxy S9 I S9+ telefont használó német portréfotós, Uli Weber szerint az aranyban úszó pillanatok művészi megörökítéséhez nincs másra szükség, mint egy kis tervezésre és egy, a gyengébb fényviszonyok mellett is kiváló képeket készítő okostelefonra. Egy iránytű applikációval, valamint egy, az időjárást előre jelző alkalmazással egyszerűen megállapítható a naplemente pontos ideje és iránya. Ha pedig már jó helyen vagyunk, jó időben, kezünkben a megfelelő felszereléssel, rossz kép bizonyosan nem születhet!

Képszerkesztés élőben

Nem mindegy, hogy a lemenő nap hol helyezkedik el a képen, ahogy az sem, hogy hová helyezzük a fotónk alanyát. Uli Weber és Nánási Pál egyaránt úgy gondolja, hogy az aranymetszés szabálya a Golden Hour fotók készítésekor is kiemelt jelentőségű. Eszerint előnyös, ha képünk tárgya nincs a középpontban, hanem inkább a kép horizontális vonalának harmadánál helyezkedik el. Így biztosra vehető, hogy a gondosan megtervezett képi kompozícióról nem terelődik el a figyelem. Szintén kedvező, ha a lemenő nap a kép egyik oldalán látható a középpont helyett, mert ez utóbbi esetben a fény kiégetné az egész képet. 

A filterek korának vége

A Golden Hour fotózás a természetességre hívja fel a figyelmet. Emlékeztet, hogy a naplementekor és napfelkeltekor jellemző különleges fények összjátéka olyan színeket eredményez, amelyet semmilyen filter nem tud helyettesíteni. Használjuk ki az okostelefonok kameráiban rejlő lehetőségeket, és hagyjuk, hogy a természet fényei legyenek a képeket egyedivé varázsoló szűrők! A bámulatos eredményt nemcsak mi látjuk majd rögtön, de az Instagram követőink is azonnal észreveszik. 

Az időzítés kulcsfontosságú 

A Golden Hour fotózása már olyan népszerűségre tett szert, hogy Magyarország egyik legismertebb fotósa is a témának szentelt videóval rukkolt elő. Nánási Pál szerint az egyik legfontosabb tényező, amit figyelembe kell venni a naplementék fotózásakor, az időzítés. „Ha naplementét fotózunk, kiemelt fontossága van annak, hogy mikor, melyik pillanatban kattintjuk el a telefonunk kameráját. Én általában megvárom, hogy a nap egészen közel ereszkedjen a horizonthoz, és alulról világítsa meg az eget, mert ilyenkor elképesztő színjátékot láthatunk. Abban a 10-15 percben, mielőtt a nap a horizont alá bukik, akkor lehet igazán bámulatos Golden Hour képeket készíteni” – mondta el az elismert fotóművész. 

A Golden Hour képed most aranyat érhet

Mutasd meg te is, hogy aranyozza be a Golden Hour a napodat és nyerj egy Samsung Galaxy S9+ okostelefont! Hogy indulhass a sorsoláson, töltsd fel nyilvános Instagram profilodra a legjobb fotódat, amelyet az aranyszínű napszakban készítettél, használd a #GoldenHour és a #Bearanyozva hashtageket és jelöld be a Samsung Magyarországot a képen! A játékról bővebb információt itt találsz. 

Vissza