Itt az új Fujitsu ETERNUS CS8050: kiváló teljesítmény, versenyképes áron

Kütyü Magazin - 2018. július 17.

A közepes méretű szervezeteknek szánt, versenyképes árú ETERNUS CS8050 NAS átfogó adattárolási képességekkel támogatja az archiválást, SoftWORM funkciókat (Write Once, Read Many) biztosít a jogszabályi megfeleléshez, továbbá archívum-replikálási képességekkel és snapshot-alapú mentési folyamatokkal segít fenntartani az üzletmenet folytonosságát. 

Az üzleti adatok hosszú távú tárolása jogszabályi követelmény sok vállalat számára. Emellett a megőrzött adatok növekvő tömegének kezeléséhez ütőképes megoldásra van szükség. Az ETERNUS CS8050 NAS gyors és megbízható archiválási célgép, amely egyszerűsíti az inaktív, ám fontos üzleti adatok napi mentését, és észszerűsíti a biztonsági másolatkészítés folyamatát. 

A kifejezetten közepes méretű IT-környezetekhez készült rendszer ugyanazokat a nagy teljesítményű Fujitsu hardvereket és firmwareket használja kisebb, 2U méretű rackre szerelhető házban, mint a kategóriavezető ETERNUS CS8000 nagyvállalati mentési és archiválási platform. 200 millió, tetszőleges méretű fájl befogadására képes, kompatibilis a vezető archiválási szoftverszállítók termékeivel. Így lehetővé teszi a különféle technológiákból álló, egységes tárolómegoldás kialakítását. Támogatja az NFS (Network File System) és a CIFS (Common Internet File System) interfészeket, és 70 TB max. nettó kapacitású, skálázható, RAID-védett lemezes tárolóra menti az adatokat.

 

Az alapkiépítés részeként átfogó funkcionalitást nyújtó, megbízható és költséghatékony ETERNUS CS8050 NAS célgép tökéletes megoldás a középvállalatok, valamint a nagyvállalatok helyi adatarchiválást igénylő fiókirodái számára. Az ETERNUS CS8050 NAS biztonságosan archiválja lemezre a fizikai és a virtuális környezetek fontos üzleti adatait. Integrált mentési funkciója lehetővé teszi az archívumok automatikus replikálását egy másik célgépre, például egy másik helyszínen működő, második ETERNUS CS8050 NAS rendszerre vagy központi ETERNUS CS8000 tárolóra – akár több ezer kilométerrel távolabb. Így tűz, árvíz vagy más üzleti katasztrófa esetén az archivált adok maradéktalanul visszaállíthatók. Az archivált adatok integrált snapshot-alapú másolatkészítésével teljes verziókövetés valósítható meg. 

A SoftWORM funkció úgy menti el a fájlokat lemezre, hogy az adatokat ne lehessen módosítani a meghatározott megőrzési idő alatt. Ez lehetővé teszi az archivált adatok megbízható, hosszú távú tárolását, valamint a szigorú adatvagyon-gazdálkodási és hatósági kötelezettségek teljesítését. 

„Legyen szó nagy- vagy kisméretű szervezetről, sok helyen az adatok állnak napjaink üzleti működésének középpontjában. A szigorú megfelelési követelmények és a GDPR kihívásai a legtöbb iparágat érintik, és szükségessé teszik a biztonságos és megbízható archiválási platform bevezetését. Az ETERNUS CS8050 NAS célgéppel a kisebb adattárolási környezetekben is elérhetővé tesszük a bevált archiválási és mentési technológia előnyeit, és hatékony megoldást biztosítunk a fontos üzleti adatok hosszú távú tárolásához. Így a szervezetek könnyebben kezelhetik az óriási adattömeget, teljesíthetik a jogszabályai előírásokat, és mindenkor gondoskodhatnak adataik sértetlenségéről és hitelességéről” – mutatott rá Olivier Delachapelle, a Fujitsu adatközponti termékekért felelős EMEIA-régióbeli vezetője. 

Az archiválásra szánt ETERNUS CS8050 NAS mellett a Fujitsu több bevált ETERNUS CS8000 modellt kínál a különféle mentési és archiválási igényekre. A VTL-környezetekbe ajánlott ETERNUS CS8050 rendszert például jellemzően fiókirodák mentési folyamataihoz használják – együtt az adatközpontban működő ETERNUS CS8000 rendszerrel.

Ár és piaci bevezetés

Az Fujitsu ETERNUS CS8050 NAS azonnal megvásárolható a Fujitsu közvetlen és közvetett értékesítési csatornáin. 53 850 eurótól induló listaára régiótól, modelltől és konfigurációtól függően változik. 

________________

A jogi előírások teljesítése érdekében a SoftWORM funkció úgy tárolja a fájlokat lemezen, hogy az adatok megváltoztathatatlanok legyenek az előre meghatározott adatmegőrzési időszakon keresztül. Ezzel a funkcióval a szervezetek a megfelelési követelményekkel összhangban, hosszú távra archiválhatják az adatokat.

Vissza