Az MWC-n debütál a HoloLens 2

Kütyü Magazin - 2019. február 26.

2019. február 24-én tartott sajtótájékoztatót a Microsoft Barcelonában, megelőlegezve az MWC-n bemutatandó technológiai innovációkat.

A legfontosabb újdonság a Microsoft HoloLens legújabb verziója, a HoloLens 2 megjelenésének a bejelentése volt. Az eseményen részt vett a Microsoft vezérigazgatója Satya Nadella, az Azure-ért felelős alelnök Julia White, valamint szakértőként Alex Kipman. A résztvevők a Microsoft intelligens felhő és intelligens perifériás, IoT megoldásoknak a HoloLens 2-vel, az Azure Kinect fejlesztői csomaggal, a Microsoft Dynamics 365 Guide-dal való együttműködését hangsúlyozták. Mindezek a berendezések, szolgáltatások és eszközök együttesen nyújtanak a munkavégzésben jól használható megoldásokat a Microsoft partnereinek.

Röviden az új funkciókról:

  • Az intelligens felhő és az intelligens perifériás megoldások: ezek már a jövő számítástechnikai megoldásait testesítik meg és olyan innovatív megoldásokat kínálnak, amelyek a cégek digitális átalakulásához járulhatnak hozzá. 
  • Azure Kinect fejlesztői csomag: ez a Microsoftnak az iparágon belül vezető mesterséges intelligencia szenzorjait egyesíti egyetlen eszközben. Fő alkotó elemei a time-of-flight depth szenzor, amelyet a HoloLens 2 számára fejlesztettek ki a Microsoft mérnökei, egy nagyfelbontású RGB kamera, valamint egy 7-mikrofonos érzékelő, amely az Azure-ral együttműködve a korábbi képmegjelenítő és beszélő megoldás továbbfejlesztését szolgálja. Ennek egyik példája az a megoldás, amely az orvosoknak segít megakadályozni, hogy a betegek elessenek a kórházakban.
  • Dynamics 365 Guides: ez egy új kevert valóság (mixed reality) alkalmazás, amelynek a segítségével a munkavállalók a munkavégzésük közben tanulhatnak. A Guides minden egyes lépéshez instrukciókat ad, így könnyítve meg a dolgozóknak azoknak az eszközöknek a megismerését, amelyeket a munkavégzésük közben használhatnak. 

További információt a fentiekről az MWC19 Microsite-on talál.

Vissza