Okoseszközöket adományozott a Huawei

Kütyü Magazin - 2020. június 20.

Ötven okoseszközt adományozott a Huawei Technologies Hungary az Országos Mentőszolgálatnak (OMSZ). A felajánlott okostelefonokkal és tabletekkel olyan szervezeti egységek munkatársai kommunikálhatnak, akik az életmentéssel közvetlenül összefüggő feladatokat látnak el. 

Magyarországon az Országos Mentőszolgálat szervezési, adminisztratív területén dolgozók több helyen is régebbi típusú szolgálati mobiltelefonokkal látják el munkájukat, ami olykor nehezíti a szakszerű, gyors és digitális csatornákat is bevető információáramlást. A magas színvonalú, modern eszközök használata különösen fontos lehet azokban az operatív munkakörökben, ahol az életmentéssel összefüggő háttérfeladatot látnak el. 

A Huawei Technologies Hungary a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben létrejött akció keretében 50 okoskészüléket adományoz az OMSZ-nek. A felajánlott eszközök olyan szolgálati feladatok elvégzését fogják segíteni, ahol előnyt jelent a gyors és megbízható digitális kommunikáció.

 

„Az utóbbi években óriási fejlődésen ment keresztül az Országos Mentőszolgálat, a korábbi, papíralapú kommunikációt digitális megoldásokkal váltottuk fel. A technológia, az eszközök gyors fejlődését folyamatosan követve tudunk még hatékonyabban segítséget nyújtani a rászorulóknak, ehhez járul hozzá a Huawei támogatása is.” – nyilatkozta Győrfi Pál. Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője arról is beszámolt, hogy az OMSZ munkatársai a készülékek fotós képességeit használják majd ki minél szélesebb körben, továbbá nagy könnyebbséget jelent számukra az új, korszerű készülékek használata levelezőrendszerünk elérésében is. 

„A digitális esélyegyenlőség megteremtése régi célkitűzése a Huawei-nek, a többek között ennek érdekében indítottuk el tavaly a fiatalokat és a gyermekgyógyászati intézményeket digitális eszközökkel támogató ’Tech for All – 1000 Álom’ programunkat – hangsúlyozta Nagy Ivett. A Huawei Technologies Hungary marketing vezetője hozzátette, hogy a vállalat a mostani járvány idején a szokásos programjain felül is igyekszik digitális eszközökkel támogatni a legjobban rászorulókat, valamint az egészségügy területén működő szervezeteket.   

Vissza