A Huawei fülhallgatóját Zöld Éremmel díjazták

Kütyü Magazin - 2021. április 24.

Rangos környezetvédelmi elismerést kapott a Huawei FreeBuds 4i. A vállalat legújabb, vezeték nélküli (TWS) fülhallgatóját Intelligens Zöld Éremmel díjazta az SGS. A nemzetközileg elismert szervezet szerint a FreeBuds 4i elérte az iparág vezető környezetvédelmi, egészségügyi és biztonsági színvonalát. Nem ez az első alkalom, hogy az SGS kitüntette a vállalat termékeit: még 2020-ban a FreeBuds Pro kapott a világon elsőként hasonló elismerést.

Az SGS egy nemzetközileg elismert ellenőrző, értékelő, tesztelő és tanúsító szervezet, amely sokéves tapasztalattal rendelkezik a kutatás és fejlesztés területén. Az Intelligens Zöld Érem eltér a normál fogyasztói terméktanúsítványoktól. Magasabb színvonalú, amely tudományos alapon értékeli a terméket, és széles körben elismert az iparban. Az SGS tanúsítása nemcsak zöldebb, egészségesebb, biztonságosabb és jobb intelligens fül- és fejhallgatókat kínál a fogyasztóknak, hanem az egész iparágat motiválja a zöldítésben. 

A kutatócég szakemberei öt kritérium szerint vizsgálták a FreeBuds 4i-t, beleértve az anyagbiztonságot, a hallásvédelmet, a kopásállóságot, a sugárzásbiztonság, valamint az akkumulátorok biztonságát a fogyasztók egészségének és biztonságának érdekében. Emellett a fülhallgató környezetre gyakorolt hatását is vizsgálták annak működésképtelensége után.

 

Zöldebb lett a fülhallgató

A Huawei elkötelezett társadalmi felelősségvállalás, a felhasználók egészségének és környezetének védelme, valamint a folyamatos zöld és energiatakarékos technológiai újítások mellett. A több éves fejlesztéseknek eredménye, hogy a környezetvédelem már a terméktervezés, a kutatás-fejlesztés, a gyártás, a szállítás, az üzemeltetés és a karbantartás folyamataira is kiterjed.

Hogy megszerezze az SGS tanúsítványát, a Huawei számos kritériumnak eleget tett: a termék életciklusának minden szakaszában minimalizálta a FreeBuds 4i környezetre gyakorolt hatását. A tervezésénél energiatakarékos alkatrészeket és szoftvereket használtak, a műanyag elemek bio-alapú anyagokat tartalmaznak, és mind a csomagolást, mind a használati útmutatót szójafestékkel nyomtatták. Bizonyos veszélyes anyagok használatát jelentősen csökkentették az újrahasznosíthatóság maximalizálása érdekében. Az akkumulátort különféle esetekben, például extrém hőmérsékleti vagy nyomáskörülmények között tesztelték.

 

Kényelem és védelem

A PEEK + PU polimer membrán a kényelmet, a számos teszt során kialakított, különböző méretű szilikon gumiharangok a jobb hangzást biztosítják. A zajcsökkentést úgy optimalizálták, hogy a mindennapi élethelyzetekben, például bevásárlóközpontokban, tömegközlekedési eszközökön, vagy az irodában is jól működjenek. 

A sugárzásbiztonság szempontjából a Huawei díjnyertes vezeték nélküli fülhallgatója, a FreeBuds 4i SAR-értéke kevesebb, mint a nemzetközileg elfogadott SAR-szabvány 40 százaléka. Az akkumulátorának élettartama szintén megfelel az iparág legmagasabb biztonsági követelményeinek.

A FreeBuds 4i elkötelezett amellett, hogy kimagasló hangélményt nyújtson a felhasználóknak. Globális technológiai vállalatként a Huawei elkötelezett a környezet, valamint a felhasználók egészségének és biztonságának védelme mellett. A technológiai fejlődés révén a vállalat célja a fogyasztók életminőségének javítása, az ipar fenntartható fejlődésének elősegítése és az ipar környezettudatosabbá tétele.

Vissza