Joe Wright legújabb filmjét a Galaxy S21 Ultra 5G okostelefonnal rögzítették

Kütyü Magazin - 2021. október 18.

A Samsung új kezdeményezésében a világ legismertebb filmeseivel működik együtt, hogy kreativitásra és az ötleteik megvalósítására ösztönözze a Galaxy felhasználókat.

Galaxy varázslat a vásznon

A kampányban elsőként a Büszkeség és balítélet és a Vágy és vezeklés világhírű rendezője, Joe Wright legújabb alkotása mutatkozik be. A Samsunggal közösen készített Hercegnő és Borsorr egy szerelmet kereső hercegnő története, aki a hagyományokat legyőzve a saját útját járja. A szívmelengető musical bábjáték és élőszereplős koreográfia ötvözésével mesél el egy különleges történetet, amelyet teljes egészében a Samsung Galaxy S21 Ultra 5G okostelefonnal rögzítettek.  

„A szüleim alapították és működtették az első, kizárólag bábozással foglalkozó bábszínházat Nagy-Britanniában, és úgy gondoltam, ez a projekt tökéletes alkalom arra, hogy visszatérjek a gyökereimhez – mondta el Wright. – Ami a legjobban meglepett az alkotási folyamat során, az volt, milyen gyorsan elkezdhettük a munkát az okostelefonnal, és hogy azonnal a karakterekre és a történetre fókuszálhattunk. A kamera mindig készen állt, csak meg kellet találnunk a beállítást és indulhatott a felvétel.” 

A Hercegnő és Borsorr forgatása során Wright és stábja teljes mértékben kihasználta a Galaxy S21 Ultra 5G 13 mm-es Ultraszéles látószögű lencséjét, hogy minden jelenetből a lehető legtöbbet hozzák ki. 

„A szélesebb látószögű lencse mellett döntöttünk, amit korábban sosem használtunk ki igazán – mondta az egyik operatőr. – Azzal, hogy a közeli felvételekhez is a totáloknál bevált lencsét alkalmaztuk, nagyon különleges hangulatot és látványt kölcsönöztünk a filmnek, mintha egy kísérteties, lidérces álmot látnánk a vásznon. Ez a technikai megoldás olyan volt számunkra, mintha újra Super8 kamerákkal dolgoztunk volna.” 

A film hivatalos előzetese: 

 

Különleges történetek a világ minden tájáról, Galaxy készülékkel

Wright különleges filmje után a Samsung további, Galaxy okostelefonnal forgatott történeteket mutat be neves rendezőktől, mint például Kína egyik legtehetségesebb feltörekvő rendezőjétől, Sha Motól, akit a Love will tear us apart és a My Huckleberry Friends című alkotásokról ismerhetnek a film- és sorozatrajongók. 

Sha Mo a Samsung Galaxy S21 Ultra 5G okostelefonnal készített felvételeket a Kids of Paradise című új filmjéhez, amely bepillantást enged a gyermekek közötti konfliktusokba egy kis, vidéki iskolában. A történet megörökítéséhez Sha Mo a Galaxy S21 Ultra 5G rendezői módjával egyszerre három különböző felvételt rögzített a közel professzionális forgatási eszközzel.

„A Samsunggal közös munka során felfedeztem, hogy bárki számára, aki keresi az önkifejezés eszközeit, vagy éppen elmesélne egy történetet, már elérhető a megfelelő eszköz – mondta el Sha Mo. – A Galaxy S21 Ultra 5G lehetővé tette, hogy olyan szögeket és mozgásokat rögzítsek, amelyeket egyszerűen nem tudnék elérni egy nagyobb kamerával. Amikor elkezdtem forgatni, a történet és a karakterek annyira magukkal ragadtak, hogy majdnem elfelejtettem, hogy mobilkészüléken forgatok, folyamatosan újabb ötleteim támadtak.”

A Hercegnő és Borsorr és a Kids of Paradise az októberi Busani Nemzetközi Filmfesztiválon (BIFF) debütálnak.

„A film az egyik leghatásosabb történetmesélő eszköz, és az egyik legjobb módja annak, hogy érzelmi kapcsolatot alakítsunk ki a közönséggel – mondta Stephanie Choi, a Samsung Mobilkommunikációs üzletágának marketingvezetője. – Ezzel a sorozattal meg szeretnénk mutatni, a felhasználóknak, hogy valóban nincs szükségük profi stúdiófelszerelésekre vagy nagy költségvetésre, hogy elképesztő filmeket készítsenek. Elég csupán egy kis fantázia és egy Galaxy okoseszköz a lenyűgöző eredményhez.”

Vissza