Letisztult és stílusos megjelenéssel hódítanak a legújabb Casió karórák

Kütyü Magazin - 2022. október 9.

Már Magyarországon is elérhető a Casio oktogonális tokkal ellátott karóráinak, a 2100-es sorozatnak a legújabb tagjai. Az elegáns és időtálló dizájnt preferálók rögtön háromféle modell közül választhatnak. „A kizárólag nyolcszögletű lünettával rendelkező GA-2100-as az elmúlt néhány év legsikeresebb modellcsaládjának tekinthető idehaza. Itthon minden ötödik eladott G-Shock ebből a kollekcióból kerül ki” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

Az első GA-2100-es karórák 2019-ben mutatkoztak be, az „ős G-Shock”, a DW-5000C modern és szabados értelmezéseként. Letisztult, vékony és áramvonalas kialakítása miatt gyorsan népszerűvé vált, leginkább a fiatalabb felhasználók számára. Az új GM-B2100-as karórák fontosabb komponensei – így például a tok, az előlap, a szíj és a hátlap - teljes egészében rozsdamentes acélból készülnek. A megfelelő ütésállóság biztosítása érdekében a Casio mérnökei a GMW-B5000 karóránál használt megoldáshoz folyamodtak. Vagyis a tükörfényű nemesacél előlap és a tok közé egy speciális gyantaréteg került, amely lehetővé teszi, hogy pontosan annyira ellenálló legyen, mint a műanyagból készült G-Shock karórák. 

A karóra lünettája a mesterien tökéletes megmunkálás érdekében számtalan aprólékos folyamaton megy keresztül. Először a kovácsoláson, majd a vágáson, végül pedig polírozáson esik át. A végeredmény pedig egy szemet gyönyörködtetően stílusos és elegáns karóra, amely magában hordozza a Casio japán mestereinek szenvedélyét és elhivatottságát. 

 

 

Az acél szépségének kihangsúlyozása érdekében a GM-B2100 különböző komponensei más-más felületkezelést kaptak. Az előlapot körkörős, hajszálakra emlékeztető polírozással látják el, míg az óra szíjának felszínét függőleges, ugyancsak hajszálakra emlékeztető polírozással varázsolják egyediévé. A gombokat, valamint a hátlap felületét pedig tükörsimára csiszolták. A GM-B2100 számlapja ugyancsak rendkívül alapos és precíz kidolgozásban részesült. Az eredmény egy 3D-hatású számlap, amely a 9 óránál segédszámlapot, valamint kis méretű digitális kijelzőt is kapott. A nagymutató és a percmutató pedig a szamurájkardok fémes csillogását idézi meg a másodperc töred részé alatt. 

A letisztult, sallangmentes megjelenés mellett a Casio nem feledkezett meg a legmodernebb technológiák alkalmazásáról sem. Ennek érdekében a karórát Bluetooth kapcsolattal is ellátták, emellett az óraszerkezete napelemes működtetésű (Tough Solar), így egy teljes töltés után akár héthónapig is működtethető teljes sötétségben. 

A teljesen fém GM-B2100 háromféle – fémesszürke (GM-B2100D-1A), sötétszürke (GM-B2100BD-1A) és rózsaarany (GM-B2100GD-5A) színben kapható. Mindhárom modell kényelmes viseletet biztosít a 49,8×44,4×12,8 mm-res és 165 grammos toknak köszönhetően. 

Kulcsszavak: karóra, Casio
Vissza