Új e-könyv olvasók és megfizethető tabletek az Amazontól

Farkas Norman - 2014. szeptember 18.

Az óriáskereskedő bemutatta legújabb e-könyv olvasóit, melyekkel együtt két rendkívül pénztárcabarát Kindle Fire HD tablet is a nagyközönség elé tárult. Az újdonságok piaci premierje október másodikára várható.

Az Amazon tegnap rántotta le a leplet friss készülékeiről, melyek között az e-könyv olvasók és a kompakt táblagépek szerelmesei is megtalálhatják az igazit.

Az új Kindle Voyage a kereskedő legütősebb e-könyv olvasója, ami 199 dollárért környezethez igazodó háttérvilágítással ellátott, megnövelt felbontású Paperwhite kijelzőt és kényelmes lapozást (PagePress funkció + rezgés) kínál, az üveg elő- és magnézium hátlapnak köszönhetően pedig minőséget sugároz, amit remekül kiegészít a kecses forma. A Voyage október 2-án lép piacra.

A megújult Kindle könyvolvasót október 21-től, 79 dollárért vihetik majd haza a vásárlók, s bár hiányoznak belőle a Kindle Voyage-ban felvonultatott új funkciók, nagyobb tárhelyet, gyorsabb processzort és új érintős kezelőfelületet kapott. Ez pedig bőven elég lehet ahhoz, hogy népszerű lehessen a digitális könyvmolyok körében – főleg ezzel az árral.

Az új e-könyv olvasók oldalán két új, több színben piacra kerülő Kindle Fire táblagép is megjelent az Amazon bemutatóján. Egy 6 és egy 7 hüvelykes modellről van szó, melyek a megfizethető árú kütyük táborát erősítik.

Az olcsóbb készülék a Kindle Fire HD 6, ami 99 dolláros árcédulával kezd, vele együtt lép piacra október 2-án a 139 dollárba kerülő Kindle Fire HD 7.

 

 

Mindkét tabletben egy négymagos processzor muzsikál, melynek két magja 1,2GHz-en, kettő pedig 1,5GHz-en pörög. Emellé 1GB RAM-ot és változattól függően 16 vagy 32GB tárhelyet, WiFi modult és microUSB 2.0 csatlakozót kaptak a gépek. (A nagyobb tárhellyel szerelt Fire HD 6 ára 134 dollár, a 32GB-os Fire HD 7 pedig 174 dollárba kerül).

Míg a Kindle Fire HD 6 előlapján egy 6 hüvelykes, 1280 x 800 pixel felbontású kijelző terül el, addig a Fire HD 7 már egy 7 hüvelykes, de ugyanilyen felbontású panellel dicsekedhet. Mindkét készülék képalkotási képességeiről egy VGA előlapi és egy 2 megapixeles hátlapi kamera gondoskodik, a jó audió élményről pedig Dolby Digital Plus hangzás gondoskodik – igaz, csak a nagyobbik gép szól sztereóban.

Az új Fire HD tabletek fedélzetén az Amazon új, Android 4.4 köré épülő Fire OS 4 Sangria rendszere fut, ami mélyen integrálva tartalmazza a kereskedő szolgáltatásait és mellőzi a Google megoldásait.

 



 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza