Amazon tabletek nagyra vágyóknak és gyerekeknek is

Farkas Norman - 2014. szeptember 19.

Az Amazon új Fire OS 4 „Sangria” rendszerű táblagépei között egy kifejezetten gyerekeknek szánt modellként jelent meg a Fire HD Kids Edition. A kereskedő a nagyobb méret és teljesítmény híveire is gondolt: ők a Kindle Fire HDX 8.9 tablet személyében találhatják meg az igazit.

Tegnap írtunk arról, hogy az Amazon lerántotta a leplet legújabb e-könyv olvasóiról és Kindle Fire táblagépeiről. Beszámolónkat most két modellel egészítjük ki, a gyerekeknek szánt Kindle Fire HD Kids Edition-nel és a frissített Kindle Fire HDX 8.9-el, mely méret és teljesítmény frontján is túlmutat társain.

A Kindle Fire HD Kids Edition lényegében az új Fire HD tablet gyerekekre szabott változata. Kapható 6 és 7 hüvelykes kijelzővel is, előbbi 149, utóbbi pedig 189 dollárt kóstál. A gép hardvere megegyezik a Fire HD 6 és 7 készülékekével, azaz négymagos 1,5GHz-es processzort, 1GB RAM-ot, 2 megapixeles hátlapi és VGA előlapi kamerát, valamint WiFi modult, illetve 16GB tárhelyet tudhat magáénak. A barátságos védőkereten kívül az Amazon előtelepített FreeTime szolgáltatása teszi gyerekbiztossá a kütyüt, utóbbi lehetőséget nyújt a szülőnek a gépen megtekinthető tartalmak meghatározására, valamint különböző felügyeleti eszközök használatára.

Az Amazon nem felejtette el frissíteni 8,9 hüvelykes nagyágyúját, a Kindle Fire HDX 8.9 készüléket sem, amely azoknak a felhasználóknak lehet ideális választás, akik nagyobb kijelzőn szeretnék élvezni a multimédiás tartalmakat. A 2,5GHz-es processzorral meghajtott gép WiFi only kiadása 379 dollárba kerül, 4G LTE modemmel szerelt változatáért pedig 479 dollárt kell kicsengetni. Ezekért az összegekért nemcsak nagyobb kijelzővel és erősebb hardverrel, hanem nagyobb felbontású elő- és hátlapi kamerával, illetve kecsesebb megjelenéssel is számolhatunk, mint  a kisebb Fire HD tabletek esetében.

Az Amazon újdonságainak fedélzetén az Android 4.4 KitKat rendszerre épülő Fire OS 4 „Sangria” teljesít szolgálatot, amelynek felülete olyannyira különbözik az androidétól, hogy akár le is tagadhatná gyökereit. Persze nem csak a felszín változott, a tartalom is: a Google szolgáltatásai helyett az Amazon megoldásai várják a felhasználókat.

 



 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza