Filléres mobil Asus módra: Zenfone C

Farkas Norman - 2015. január 28.

A tajvani gyártó Malajziában dobta piacra belépőszintű androidos készülékét, a Zenfone C-t. A cirka 96 dollárba kerülő mobil Intel Atom processzort, 1GB RAM-ot és 4,5 colos IPS kijlezőt tudhat magáénak, fedélzetén pedig az Android 4.4 KitKat rendszer fut.

Az Asus nagyot gurított a CES-en az új Zenfone 2 csúcsmobillal és annak fotózásra kihegyezett testvérével, a Zenfone Zoommal, ám ezekkel a modellekkel inkább a teli pénztárcával rendelkező vásárlókat célozza meg a vállalat. Az egyensúly jegyében most egy újabb telefonnal bővült a portfólió, ami már az olcsóbb készülékek között keresgélő emberek számára is érdekes lehet.

Az Asus Malajziában mutatta be és első körben kizárólag ott is dobta piacra belépőszintű androidos mobilját, a ZC451CG modellszámú Zenfone C-t, amely viszonylag jó hardvert és friss Android rendszert kínál cirka 96 dollárért.

 

 

Ahogy az a lenti képen olvasható specifikációból is kiderük, a piros, lila és fehér burkolattal is elérhető telefon lelke egy 1,2GHz-es Intel Atom Z2520 processzor, amit 1GB RAM, 8GB, microSD kártyával bővíthető tárhely, 2100mAh kapacitású akkumulátor és 3G modem vesz körül. A HSPA adatátvitelt (max. 42Mbps sebességű letöltés) is támogató Zenfone C előlapján egy 4,5 hüvelykes, 854 x 4800 pixel (FWVGA) felbonzású IPS kijelző terül el, amin a ZenUI kezelődelületbe öltöztetett Android 4.4 KitKat operációs rendszer várja a felhasználót. A készülék repertoárjából a Bluetooth, az A-GPS (+GLONASS) és a WiFi modul sem hiányzik, NFC-t viszont kár keresni benne.

 

A Zenfone C specifikációja

 

A külsejével a Zenfone 5-re emlékeztető filléres újdonsággal fotózni is lehet, erről 5 megapixeles, LED villanóval segített AF kamerája gondoskodik, aminek van egy 0,3 megapixeles előlapi párja, melyet elsősorban videocsevegéshez haszálhatunk.

 

[Forrás: TheAndroidSoul]

Vissza