Fordulóponthoz érkezett a Twitter

Kütyü Magazin - 2016. február 9.

Amerikai szaklapok szerint nagy javítás előtt áll a Twitter: egyebek mellett az idővonalon is szakítanának a kronológiával, és a Facebookhoz hasonlóan algoritmusok határoznák meg, hogy mely ismerősünk melyik mikroblog-üzenete ugrik fel...

A Twitter felhasználói létszáma - ellentétben a konkurrensekkel, például a Whatsapp-pal vagy az Instagrammal - már hosszú ideje stagnál, s bár még ma is felette van a 300 milliónak, a cégértéknek csak az tenne jót, ha újra növekedési pályára sikerülne állítani ezt a tábort. A Twitter alapvető változtatásokat is fontolgat, például azt, hogy esetleg az üzenetek méretkorlátját megváltoztatnák 140 karakterről 10 ezerre, de olyan egyszerűbb felhasználói kívánságokat is orvosolni szeretnének, hogy az elgépeléseket posztolás után is lehessen javítani, amire most nincs mód.

A közeljövőben - talán már a jövő héten - leginkább az várható, hogy hosszú évek kísérletezése után a Twitter a nyilvánosság elé lép azzal, hogy publikálás előtt egy algoritmus rendezné a posztokat, és így - a Facebookhoz hasonlóan - relevancia sorrendben láthatnánk a tweet-eket. Hogy ez egy választható alternatíva lesz-e, vagy kizárólagos megoldás, az majd csak a bejelentés után dől el.

Kulcsszavak: algoritmus, Twitter
Vissza