Biometrikus biztonsági megoldás a Fujitsutól

Kütyü Magazin - 2016. november 25.

A Fujitsu bemutatta a PalmSecure BioLockot, az iparág legbiztonságosabb hozzáférési technológiáját SAP-rendszerekhez. Az SAP ERP és HANA rendszerek biometrikus hozzáférés-szabályozását megvalósító megoldás már rendelhető. 

Fejltett biztonsági megoldással rukkolt elő a Fujitsu. A BioLock biometrikus vezérlőszoftverét fejlesztő SAP Gold partnerrel, a realtime AG-vel kötött globális viszonteladói megállapodás értelmében az SAP globális partnerei közül egyedül a Fujitsu kínálhatja SAP-tanúsított, natívan beágyazott megoldás részeként a fejlett biometrikus biztonsági képességeket – közvetlenül, vagy saját értékesítési partnerein keresztül. Ezzel a megoldással az SAP ügyfelei további biometrikus biztonsági réteget iktathatnak be SAP-környezetükbe, és rendkívül biztonságos és kényelmes azonosító és hozzáférés-szabályozó megoldással védhetik kényes adataikat a lopás, az elvesztés és a visszaélések ellen.

A realtime AG-val már eddig is meglévő partnerkapcsolatot új, globális szerződéssel kiegészítve a Fujitsu fejlett, biometrikus személyazonosító megoldással láthatja el ügyfeleit. Ennek révén szigorú, granuláris módon szabályozhatja az SAP-rendszerek elérését oly módon, hogy a megfelelő jogosultságokat a biometrikus azonosítás után rendeli hozzá a felhasználóhoz – kiiktatva ezzel a másokkal megosztott vagy lemásolt jelszavak problémáját.

A hagyományos SAP-biztonsági megoldásokkal (pl. Single Sign-On, SAP Governance, Risk and Compliance/GRC) integrálható Fujitsu PalmSecure BioLock a tenyérvénák egyedi mintázata alapján azonosítja a felhasználókat azelőtt, hogy belépnének a kritikus SAP-rendszerekbe – pl. HR-, CRM-, ellátásilánc-kezelő, pénzügyi, eladáshelyi rendszerbe vagy éppen az SAPA HANA platformra. A biometrikus azonosítás még közös eszközhasználat esetén is garantálja az SAP-rendszerek biztonságos hozzáférését. A kiemelten fontos vagy kockázatos műveleteket további biometrikus újraazonosítással lehet védeni annak érdekében, hogy biztosan csak a jogosult dolgozók hajthassák végre a kritikus feladatokat.


A Fujitsu PalmSecure BioLock új és továbbfejlesztett jellemzői között szerepel a céges telephely meghatározott területeire való belépéskor végzett biometrikus azonosítás, valamint az SAP Time and Attendance Management moduljával való teljes körű integráció. Az SAP-környezetekben való bevezetést fejlett csomagok és előkonfigurált megoldások gyorsítják. 

Thomas Bengs, a Fujitsu igazgatója és PalmSecure termékekért és megoldásokért felelős EMEIA-régióbeli vezetője kifejtette, hogy a könnyen bevezethető, biztonságos PalmSecure BioLock megoldással a szervezetek szigorú, mégis felhasználóbarát módon szabályozhatják a hozzáférést SAP-környezetük minden részéhez, és valamennyi műveletet részletesen naplózhatnak. A megoldás jellemzően kevesebb mint 12 hónapon belül megtérül.

Vissza