Erő, amivel számolni kell: OMEN X By HP Laptop

Kütyü Magazin - 2017. augusztus 27.

A HP bemutatta minden eddiginél erősebb gaming laptopját, az OMEN X Laptopot. A maximális teljesítményt kereső gamerek és e-sportolók számára fejlesztett Omen X By HP Laptopok thermal-megoldásainak köszönhetően a zárolatlan processzorok túlhúzhatók, a gyárilag túlhúzott GPU-k és memórialehetőségek pedig maximális játékélményt biztosítanak a gyönyörű kialakítású erőgépen.

A komoly gamereknek optimalizált és könnyen konfigurálható, desktop szintű teljesítményre van szükségük a tökéletes felbontáshoz és a páratlan reakcióidőhöz, hogy sikeresek legyenek a játék során. Emellett olyan eszközre vágynak, amelynél nem kell feláldozni a teljesítményt a könnyű hordozhatóságért. Tanulmányozva a legmagasabb szinteken versenyző gamerek szokásait, a HP olyan gépet alkotott, amely kielégíti ezeket az igényeket, köszönhetően a kiváló minőségű alkatrészeknek, a kifinomult hőszabályozás-megoldásoknak, a gyors és reszponzív megjelenítési funkcióknak, és a teljesen személyre szabható mechanikus billentyűzetnek. Az első osztályú szoftvereszközök biztosítják, hogy a gamerek az Omen X Laptop adottságait maximálisan kihasználhassák. 

„Az e-sport a gaming világának egyik leggyorsabban növekvő szektora, a OMEN By HP termékcsalád népszerűsége pedig lenyűgöző ezen a területen – mondta Anne-Sophie Hadberg, a HP EMEA régió lakossági szolgáltatások üzletágának vezetője. - Az OMEN X Laptop bemutatásával a HP olyan alapvető innovációkat kínál a gamereknek a teljesítmény, a formatervezés és a személyre szabhatóság tekintetében, amelyek korábban csak asztali gépeken voltak elérhetők.”

Teljesítményre tervezve

Az AAA besorolású játékok és az e-sport versenyek magas grafikai és kiváló teljesítményt követelnek meg, ezért a HP az OMEN X Lapotopot piacvezető technológiával és egyedi beállítási lehetőségekkel szerelték fel, mint amilyenek az alábbiak is:

  • Az OMEN Command Center Software egyedi beállítási lehetőségeket, a hardware maximális kihasználhatóságát és a túlhúzható processzor szabályozhatóságát kínálja. Emellett optimalizálja a játékok hálózati forgalmát és csökkenti a késést online játékok esetén.  
  • Az Intel 7th gen zárolatlan Intel Core i7 CPU , a memória túlhúzására alkalmas XMP memóriaopció és a DDR4-2800, valamint a gyárilag túlhúzott NVIDIA GeForce GTX 1080 GPU is tökéletes játékélményt biztosít egy gyors, többjátékos, 4K felbontású játék során. 
  • RAID0 SSD a gyors bootoláshoz és játék-betöltéshez, valamint PCIe SSD+HDD tárolási opciók a gyors válaszidő és masszív tárolókapacitás érdekében.
  • Egyedi hőszabályozás, hogy a csúcshardware-t a gyári beállításokon túl is használhassuk: ide tartoznak a nagyteljesítményű ventilátorok, az integrált gőzkamra négy 3,5 mm-es hőcsővel, amelyek javítják a hőátvezetést a GPU-ról és a CPU-ról a négy hátsó sarokba szerelt hőegységre.

Formatervezés a teljes élményért

A maximális gaming élmény érdekében a OMEN X By HP Laptop minden konfiguráción VR-képes és olyan, a játékélményt fokozó, zavaró külső tényezőket pedig megszüntető tulajdonságokkal rendelkezik, mint:

  • Mechanikus billentyűzet RGB LD háttérvilágítással; azonnali választ biztosító mechanikus kapcsolókkal, amelyek kényelmet biztosítanak még az intenzívebb játékmenet során is. Az N-Key rollover minden billentyűn megtalálható az anti-ghosting funkció aktiválásáért.  
  • 17 colos képátlójú 4K kijelző a nagy felbontású tartalmak futtatásához, vagy 120Hz 1080p kijelző a gyors frissítési sebesség és a kifinomult látvány érdekében. A NVIDIA G-Sync  technológia a képtöredezettséget csökkenti.
  • DTS Headphone:X a térhatású hangzáshoz bármilyen headsettel és prémium hangzás a HP Dual Speakers with Audio by Bang & Olufsen berendezéssel.
  • HP Audio Boost, amely biztosítja a csúcsteljesítményt a hangszórók túlterhelése nélkül.
  • Áttetsző ablak, hogy látszódjon a laptop belseje, állítható megvilágítással és alumínium kialakítás a prémium és személyre szabható külsőért. 

Fejlesztésre készítve

Hogy a versenyeken is a legtöbb előnyt biztosítsa a gamereknek, az OMEN X Laptop úgy készült, hogy könnyű legyen fejleszteni a rendszer képességeit vagy kicserélni egyes részeit:

  • Egyszerű hozzáférés a HDD és az SSD kártyákhoz, illetve a RAM-hoz, így minden, a felhasználók által is kicserélhető elem könnyen hozzáférhető.
  • Nagy port-választék, és akár négy külső kijelző támogatása.
  • Kapcsolat számos különböző gaming kellékhez a következők segítségével: három USB 3.0 Type A; két Thunderbolt 3-certified USB 3.1 TypeC; HDMI 2.0a HDR támogatással; Mini DisplayPort. RI45 és egy multiformátumú médiakártya-olvasó.
  • Dual audio jack csatlakozó, külön mikrofon-bementtel és headset-jackkel (input/output), hogy a legkorszerűbb gaming headsetek és külső mikrofonok is használhatók legyenek.

Az OMEN X Laptop novembertől lesz elérhető 2799 eurós ajánlott fogyasztói ártól.

Kulcsszavak: OMEN X, laptop, HP
Vissza