Így tudod újrahasznosítani a kiürült The Body Shop készítmények tégelyeit

Kütyü Magazin - 2020. január 17.

Return, recycle, repeat. Ez volt az eredeti elnevezése annak a kezdeményezésnek, amely a kozmetikai készítmények kiürült csomagolásának az újrahasznosítását hivatott támogatni. Amennyiben Te magad is aktívan részt veszel a programban, azzal többszörösen is jót cselekedhetsz.

Rövid bejegyzésünkben ismertetjük a törekvés eredetét, bemutatjuk a folyamat felépítését, egyúttal a szóba jöhető termékeket is felsoroljuk.

A return, recycle, repeat program eredetéről

A program eredete az 1993-as esztendőre vezethető vissza. A The Body Shop alapítója, Anita Roddick ekkorra vezette be rendhagyó módon a termékcsomagolások visszaváltását és újrahasznosítását a boltokban.

Ha csak körbenézünk a világban, a kezdeményezés újraélesztését rengeteg tényező indokolta. Még jobb, hogy a programot sikerült összhangba hozni a Közösségi Kereskedelmi újrahasznosított műanyag bevezetésével is.

Természetesen Magyarország sem maradhatott ki a nemes ügy helyszínei közül, és szerencsére egyértelműen pozitív hozzáállás tapasztalható a vásárlók részéről.

A kiürült tégelyek újrahasznosításának menete

Nulladik lépésként az általad használt The Body Shopnál kapható készítmények tégelyeit célszerű gyűjtened egészen addig, amíg legalább öt darab össze nem jön belőlük. Tisztítsd meg, aztán pedig vidd magaddal őket a márka bármelyik üzletébe.

A boltba lépve kérd egész bátran a szépségtanácsadók segítségét, akik készséggel meg fogják mutatni neked a kijelölt dobozt a csomagolások leadásához. Amennyiben rendelkezel Love Your Body Club törzsvásárlói program tagsággal, akkor a fáradozásodért cserébe egy 50 ml-es testvajat kapsz ajándékba.

Hogy mi lesz a leadott tégelyek sorsa? A Holofon Zrt. munkatársainak a közbenjárásával megtisztítják, majd kiválogatják őket, hogy műanyag granulátum lehessen belőlük. A megújult formájukban kerti kiegészítőként, illetve virágcserépként kerülnek majd ismét használatba.

Milyen jellegű The Body Shop termékek csomagolását tudod visszavinni a program keretei között?

Vihetsz bátran mindenféle műanyag csomagolást. Hogy néhány példát említsünk csak, bármely, a tulajdonodban lévő és már kifogyott testvaj, testjoghurt, testápoló, tusfürdő, kézfertőtlenítő és testradír csomagolása elfogadásra kerül majd.

Ugyancsak leadhatod a The Body Shop márka nevével fémjelzett sampon, hajbalzsam, hajmaszk, nappali vagy éjszakai arckrém, arctisztító, arcradír, illetve tonik csomagolását is.

A kezdeményezés támogatásával, illetve a benne való aktív részvétellel pedig egy kicsit segíthetsz jobbá tenni a világot. Minden, a műanyagok felhasználását észszerűsítő és a környezetszennyezés mértékét csökkentő megoldás enyhítheti ugyanis az ökológiai lábnyomunkat. Ennek pedig napjainkban fokozott jelentősége van.

Vissza