Limitált szériás karórával tiszteleg a Casio a Rubik kocka előtt

Kütyü Magazin - 2022. február 6.

A Casio limitált szériás karórát dobott piacra, hogy így tisztelegjen a Rubik kocka előtt. Az újdonság a japán óragyártó egyik népszerű modelljét, a GA-2100-ast alapul véve született meg. A Casio partnere a Rubik’s Cube cég volt, amely 1980 óta gyártja a híres mágikus kockát a globális piacokra. „A karóra alapját képező G-Shock pedig 1983 óta készül, így tehát két nagymúltú cég együttműködése bontakozik ki a szemünk előtt” – hangsúlyozta Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

Rubik Ernő 48 évvel ezelőtt, 1974-ben mutatta be a róla elnevezett színes kockát, amelynek népszerűsége azóta gyakorlatilag töretlen. A Rubik’s Cube több mint 450 millió kockát adott el napjainkig a világon, ezzel az egyik legkeresettebb játékká vált. A színes kocka iránt érzett lelkesedést jól tükrözi, hogy évről-évre dőlnek meg rekordok azzal kapcsolatban, ki milyen gyorsan tudja kirakni a kockát. 

A Casio GAE-2100RC-1A típusú modellel emlékezik meg erről a magyar innovációról. A különleges, limitált szériás kiadás nyolcszögletű 48.5 x 45.4 x 11.8 mm-es karóratokkal rendelkezik, amely immáron a Casio forradalmian új, szénszálas erősítésű technológiáját használja. Ennek köszönhetően a modell fokozottan rázkódás- és ütésálló, emellett 20 baros nyomásig vízálló. 

A fekete műanyagszíjas karóra egy innovatív újítást vonultat fel: cserélhető lünettával bír, így igazi 2 az 1-ben karórának tekinthető. Viselője fekete- vagy fehér színű lünettával hordhatja a karórát, 3D-s, Rubik kockát megjelenítő számlapja viszont állandó. Igazi varázserővel rendelkezik, hiszen garantáltan magára vonja a tekinteteket. 

Természetesen, ahogy a legtöbb G-Shock, úgy ez a modell is fel van vértezve hasznos funkciókkal. Ezek közé tartozik az ébresztő, a stopper, a visszaszámláló, valamint a duális időkijelzés (lokális és világidő). A GAE-2100RC-1A globálisan februártól lesz elérhető, a hazai forgalmazásról azonban egyelőre még nincs információ. 

Vissza