Úttörő megoldásokat mutatott be a Lenovo a Mobile World Congress 2024-en

Kütyü Magazin - 2024. február 28.

2024. február 26-án a Mobile World Congress 2024-en (MWC 2024) mutatta be a Lenovo legújabb portfólióját, mely célzottan AI-eszközökből, szoftverekből és infrastrukturális megoldásokból áll, valamint bemutatott két olyan proof-of-concept* eszközt, amelyek újraértelmezik a hagyományos PC-k és okostelefonok formavilágát. A vállalat felfedte a hibrid AI térnyerésének jövőjét is, ezért egy több készüléket, szoftvert és szolgáltatást tartalmazó koncepciót vázol fel a nagyobb személyre szabhatóság, együttműködés és hatékonyság érdekében.

"Az MWC-n a Lenovo szélesebb körű betekintést nyújt a „mesterséges intelligenciát mindenkinek” jövőképébe az AI-kompatibilis és AI-optimalizált eszközök, infrastruktúrák, megoldások és szolgáltatások sorozatán keresztül" – mondta Yuanqing Yang, a Lenovo elnök-vezérigazgatója. „A Lenovo AI technológiája bármilyen méretű szervezet számára előnyökkel szolgál, és minden iparágban intelligens átalakulást hoz, miközben megerősíti a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünket."

Futurisztikus koncepció, mely átrajzolja a határokat

A Lenovo legújabb, úttörő proof-of-concept**  terméke, a Lenovo ThinkBook Transparent Display Laptop Concept forradalmasítja az interakció és az alkotás élményét figyelemre méltó 17,3 hüvelykes Micro-LED átlátszó kijelzőjével. A szegély nélküli képernyővel, az átlátszó billentyűzetfelülettel és a látszólag lebegő talpazatával a laptop egy igazán letisztult high-tech készülék benyomását kelti, ezzel is fokozva a felhasználói élményt.

 

 

A laptop zsenialitása a virtuális és a valós elemek integrációjában rejlik. A mesterséges intelligencia által generált tartalom (AIGC) ereje révén az átlátszó képernyő új utakat nyit az együttműködésben és hatékonyságban, mivel lehetővé teszi a fizikai tárgyakkal való interakciót és a digitális információk átfedését, hogy egyedi, felhasználó által generált tartalmakat hozzon létre. Az átlátszóság lehetővé teszi a könnyed és természetes integrálódást a környezetbe. A felhasználók egy támogatott tollal könnyedén válthatnak a billentyűzet és a rajztábla között, új szintre emelve ezzel a kreativitást és a hatékonyságot. A mesterséges intelligencia az átlátszó kijelzőkkel kombinálva új módon teszi lehetővé a kapcsolódást az adatokkal és az alkalmazásokkal, lehetőséget kínálva új funkciók és formai tényezők kifejlesztésére. Ez a proof-of-concept egy futurisztikus perspektívát nyújt a mesterséges intelligenciával rendelkező számítógépek számára, vegyítve a digitális és fizikai környezetet, amely eddig elképzelhetetlen módon javíthatja a felhasználói élményt.

A Tech World 2023 után a Lenovo és a Motorola egy olyan okostelefon adaptív kijelző-koncepciót is bemutatott, amely a felhasználók igényeitől függően különböző formákba hajlítható és alakítható, a technológia pedig a Lenovo összehajtható készülékek és gördíthető telefonos koncepciók kijelző- és mechanikai innovációira épült. A Lenovo és a Motorola új generatív AI-koncepciókat alkotott meg, amelyek fokozzák a készülék testreszabhatóságát, hogy a felhasználók számára valóban egyedi élményt nyújtsanak.

Az AI PC-k új generációja az üzleti életben

A Lenovo üzleti laptopok legújabb generációja – a ThinkPad T14 i Gen 5, ThinkPad T14s Gen 5, ThinkPad T16 Gen 3, ThinkPad X12 Detachable Gen 2 és a ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4 - a legújabb Intel Core Ultra processzorokkal, bizonyos modellekben Intel vPro-val és Windows 11 operációs rendszerrel működnek, így az AI hardver- és szoftvermegoldások optimális ökoszisztémáját kínálják a fokozott biztonság, az energiahatékonyság és a magával ragadó élmények biztosítása érdekében. A dedikált AI-gyorsítási támogatást kihasználó szoftveralkalmazások egyre bővülő választékával a felhasználók a felhasználási lehetőségek és a termelékenység területein új, még hatékonyabban működő, és továbbfejlesztett képességeket is kihasználhatnak.

 

 

Az AI-PC forradalom már itt van, és a Lenovo elkötelezett a PC-k és okoseszközök átalakítása mellett, hogy személyre szabott AI-megoldásokat kínáljon, az új Lenovo laptopok pedig úttörők a sorban. A készülékek az eddigi legátfogóbb, személyre szabott PC-élményt kínálják a felhasználóknak, segítve a munkafolyamatok racionalizálását és a produktivitás növelését. Legyen szó együttműködésről a kollégákkal, ügyféltalálkozóról, vagy adatok elemzéséről és tartalomkészítésről, az új ThinkPad és ThinkBook laptopok felgyorsíthatják a munkafolyamatokat a támogatott AI-kompatibilis szoftvereszközökkel, amelyek a felhasználókat maximális kreativitásra és hatékonyságra ösztönzik.

Smart Connect – Egyszerűsített és zökkenőmentes ökoszisztéma

A Lenovo és a Motorola közösen indította el a Smart Connect szoftveres megoldást, amely a digitális ökoszisztémákat egyesíti, hogy zökkenőmentes élményt nyújtson több eszköz használata esetén. A Smart Connect leegyszerűsíti az eszközök közötti együttműködést a produktivitás maximalizálása érdekében, megosztva az eszközök képességeit és az adatkezelést, bizonyítva ezzel, hogy az eszközök együttesen többre képesek, mint külön-külön. A Smart Connect segítségével a felhasználók zavartalanul váltogathatják a feladatokat a PC, a telefon és a táblagép között, problémamentesen és biztonságosan oszthatnak meg fájlokat, hozzáférhetnek a mobilalkalmazásokhoz PC-n, és még a telefonos értesítéseket is könnyedén kezelhetik.

 

 

Legyen szó munkáról, alkotásról vagy PC-s játékokról, kommunikációról vagy tartalomfogyasztásról az okostelefonunkon, esetleg arról, hogy mindent magunkkal vinnénk egy táblagépen, a készülékről készülékre váltás és a tartalmak megosztása az ökoszisztémák között ma már egyetlen mozdulattal lehetséges. A Smart Connect segítségével a felhasználók elkezdhetnek nézni egy filmet a táblagépen, a folytatáshoz pedig áthúzhatják azt egy PC-re; hallgathatnak podcastot okostelefonjukon, és befejezhetik azt egy laptopon. Dolgozhatnak laptopon egy dokumentumban, és szerkeszthetik azt az okostelefonjukon, sőt, elkezdhetnek egy prezentációt is asztali számítógépen, amit aztán egy tabletre áthúzva könnyedén folytathatnak út közben is. A felhasználók a telefonjukról kinagyíthatnak bármit egy nagyobb képernyőre, például áthelyezhetnek játékokat, filmeket, sorozatokat és alkalmazásokat a telefonjukról a tévére, hogy több teret kapjanak a munkához és a szórakozáshoz.

A mesterséges intelligencia-alkalmazások méretarányos bevezetése

A vállalat bejelentette az „Integrated Edge AI Solutions for Telco-t”, amely segíti a telekommunikációs vállalatokat abban, hogy hatalmas adathalmazokat használjanak fel új AI-alkalmazásokhoz, miközben csökkentik az energiafogyasztást. Az innovációk a Lenovo hibrid AI-megoldások átfogó, pocket-to-cloud portfóliójának részét képezik, amelynek célja, hogy minden iparág számára egyszerűsítse az intelligens átalakuláshoz vezető utat, és új ügyfél-együttműködéseket tegyen lehetővé az iparág vezetőinek, például a Telefonicával, amely felszabadítja az AI erejét bárhol, ahol adatok keletkeznek, és valós időben eljuttatják azokat a vállalkozásokhoz.

Miközben a távközlési ágazat folytatja drámai fejlődését az 5G és az AI-alapú jövő bevezetése érdekében, az IoT-hálózatok, a felhőinfrastruktúra és a peremszámítástechnika terén megvalósuló innovációk kritikus fontosságúak a mai digitális gazdaság összekapcsolásához. Az edge computing lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy valós időben elemezzék az adatokat, valamint gyorsabb lépéseket tehessenek a hatékonyabb működés és szolgáltatások érdekében.

A folyamatosan bővülő, hatalmas mennyiségű számítástechnikai támogatás érdekében a Lenovo partnerek ökoszisztémájával együtt a barcelonai MWC-n a Lenovo új, integrált AI-megoldásainak erőteljes összefoglalója volt látható a telekommunikációs szektor számára.

Elkötelezettség a fenntarthatóság iránt: ügyfeleinket az informatikai hulladékcsökkentésre és javíthatóságra ösztönözzük

A Lenovo olyan új megoldásokat vezet be, amelyek segítségével az ügyfelek fenntarthatóbb és költséghatékonyabb informatikai lehetőségekkel hosszabbíthatják meg eszközeik életciklusát. A Lenovo Certified Refurbished által a szervezetek olyan felújított PC-ket használhatnak, amelyek megfelelnek a különböző számítástechnikai igényeiknek, miközben kisebb ökológiai lábnyomot hagynak maguk után. Kizárólag a Lenovo és akkreditált partnerei kínálják a Lenovo minősítést, amely garantálja az iparág vezető minőségű eszközeit, ezekre pedig a vállalkozások biztonsággal támaszkodhatnak.

A felújítás, az újrafelhasználás és az újrahasznosítás a körforgásos gazdaság kulcsfogalmai, egy olyan erőforrás- és fogyasztási rendszeré, amely segít csökkenteni a hulladék mennyiségét. A Lenovo elkötelezett a körforgásos gyakorlatok bevezetése mellett az informatikai életciklus minden szakaszában, és vezető globális PC-gyártóként egyedülálló lehetősége van arra, hogy segítsen az ügyfeleknek a fenntarthatósági célok elérésében és a körforgásos gazdaság előnyeinek felismerésében. A Lenovo 360 Circle közösségen keresztül a partnerek is csatlakoznak a közös fellépésekhez, hogy az ügyfelek számára körforgásos lehetőségeket teremtsenek, és egy fenntarthatóbb jövőt építsenek. A Lenovo TruScale révén az ügyfelek alkalmi előfizetéses (pay as you go) alapon telepíthetik a szolgáltatásokat, így csak azt használják, amire szükségük van, és csak addig, amíg szükségük van rá, ezzel visszaszorítva a pazarlást. A Lenovo fenntarthatósági megoldásairól ezen a linken érhetőek el további információk. 

A Lenovo emellett kiterjeszti a vállalat és az iFixit kapcsolatát is, így az IT-menedzserek számára lehetővé teszi az eszközök gyors javítását – minimalizálva a leállási időt és meghosszabbítva a hardverek élettartamát. A ThinkPad T14 Gen 5-t és T16 Gen 3-t az iFixit Solutions csapatának meglátásai alapján úgy alakították ki, hogy még inkább javításbarát legyen: az ügyfél által cserélhető alkatrészeket (CRU) kibővítették a kábel nélküli akkumulátorral és teljes aljzatos DIMM-kialakítással, valamint SSD és WWAN cserével, egyúttal vizuális jelzőkkel is ellátták a készüléket a könnyebb javítás érdekében. Az iFixit csapatának támogatásával a Lenovo új javítási útmutatókat készített, amelyek videókat is tartalmaznak az összes CRU alkatrészhez, valamint megkönnyítették ezen alkatrészek megrendelését. Ez meghosszabbítja a termék életciklusát, csökkenti az elektronikai hulladék mennyiségét, és költségtakarékos előnyöket kínál a vállalkozások és a magánszemélyek számára. E fejlesztések eredményeként a ThinkPad T14 Gen 5 és T16 Gen 3 a 10-ből 9,3-es iFixit javíthatósági pontszámot ért el.

_______________________

*visszaigazoltan jól működő koncepció

**visszaigazoltan jól működő koncepció

Vissza