A HP első Android alapú táblagépe: Slate 7 [Videó]

Czipperer Dia - 2013. február 26.

Már korábbi híresztelésekből is gyanítható volt, hogy a HP ismét a táblagépek felé veszi az irányt. Mostanra pedig már biztosan lehet tudni, hogy áprilisban érkezik a Slate 7, amely az MWC-n mutatkozott be elsőként.

A TouchPad bukása után úgy tűnik, a HP kezd ráeszmélni arra, hogy új perspektívákban kell gondolkodnia. A webOS helyett most az Android tűnik jó iránynak. Első „próbálkozásuk” gyümölcse a Slate 7 táblagép, amelyet az MWC-n ismerhetett meg a nagyközönség.

 
A készüléket 7 hüvelykes, 1024 x 600 pixel felbontású kijelzővel szerelték fel. Bár ez nem mondható olyan erősnek, ebben az árkategóriában teljesen megfelelő. És ha már Android, akkor pontosítsunk: Androis Jelly Bean fut rajta. A Slate 7 emellett Beats Audio hangszóróval és micro USB porttal is rendelkezik, továbbá két kamera is található rajta, egy 3 megapixeles hátlapi és egy VGA előlapi egység.
 
A sebességről egy 1,6 GHz-es órajelű, kétmagos ARM Cortex A9 processzor gondoskodik. Belső memóriáját tekintve nincs annyira eleresztve, – 8GB – de ez természetesen bővíthető. Az aksi teljesítménye sem feltétlenül kiemelkedő, a HP szerint folyamatos videólejátszás mellett kb. 5 órát bír.
 
A gép megjelenésének ideje és várható ára sem titok; áprilisban kerül a boltok polcaira és 169 dolláros áron (kb. 38ezer forint) lehet majd hozzájutni. Bár a cég nem beszélt a jövőbeli tervekről, sejthető, hogy nem ez lesz az egyetlen androidos készülékük.
 
A HP felkötheti a nadrágszíjat, hiszen a márkanév önmagában nem arat elsöprő sikert, – lásd Touchpad – bizonyítaniuk kell. Nemsokára kiderül, mennyire sikerül elnyerni a felhasználók kegyeit.
 

 

Videó: CNET.com
Forrás: Mashable.com 

 

Vissza