A szaksajtó a legjobbak közé sorolja a Samsung ívelt monitorjait

Kütyü Magazin - 2016. május 24.

A Samsung Electronics, a kijelzőtechnológia piacvezetője nemrégiben mutatta be CF591 típusú ívelt monitorját, amely máris kivívta az iparág elismerését. Több vezető számítástechnikai médium díjazta „Ajánlott” minősítéssel a CF591-et, ami azt jelzi, hogy teljesítménye, megjelenése és értéke túlszárnyalja a jelenlegi piaci elvárásokat.

Májusban egy, a legújabb otthoni szórakoztató technológiáról szóló híreknek és vitáknak teret adó brit internetes közösség, az AV Forums választotta az egyik „Ajánlott” besorolású termékének a CF591 monitort. Az AV Forums a CF591-et főképp elsőrangú színhűségéért, alacsony bemeneti késleltetéséért és vonzó megjelenéséért emelte ki az ívelt monitorok közül. 

Áprilisban - még az AV Forums értékelése előtt - egy másik brit technológiai weboldal, a Trusted Reviews ugyancsak az „ajánlott” kategóriába sorolta a monitort. A Trusted Reviews szerint a CF591 monitort stílusos dizájnja, a szem megerőltetését csökkentő íve és ragyogó színei különböztetik meg a többi kijelzőtől.

„A Samsung az ívelt monitorok piacának vezetője. Célja, hogy a páratlan vizuális élményért lenyűgöző és nézőbarát környezetet hozzon létre mind az üzleti felhasználók, mind az otthoni szórakozást keresők számára” – mondta el Seoggi Kim, a Samsung Electronics vizuális kijelzők üzletágának alelnöke. – „A CF591 a Samsung 2014-ben, az első ívelt LED-monitorral indított úttörő termékpalettájának legújabb innovációja. Nagy örömünkre szolgál, hogy az iparági média és maguk a fogyasztók is kedvezően fogadták, és máris felfedezték az új monitor előnyeit.”

A 2016 februárjában a „Real Curve, Real Immersion” („Valódi ív, Valóban magával ragadó élmény”) kezdeményezés keretében bemutatott Samsung CF591 ívelt monitor a szakmai és az egyéni felhasználók multimédiás és multitaskingra vonatkozó elvárásait is kielégíti. A CF591 ívelt formáját úgy tervezték, hogy megfeleljen az emberi szem természetes alakjának, így a nézők számára széles, 178 fokos látószöget nyújt, mégis kisebb vizuális megterhelést okoz. Kompakt, vékony kávás kialakítása és 3000:1 statikus kontrasztaránya révén a CF591 valóban magával ragadó nézőteret hoz létre, hogy a felhasználók a képernyős tartalmakra összpontosíthassanak.

Vissza