Premium minősítést kapott a Samsung UBD-K8500 Ultra HD Blu-ray lejátszója

Kütyü Magazin - 2016. május 7.

A Samsung Electronics bejelentette, hogy az UBD-K8500 Ultra HD Blu-ray lejátszója elnyerte az UHD Alliance (UHDA) „UHD Premium” minősítését. Ezzel a Samsung UHD-kínálatának részét képező UBD-K8500 is csatlakozott a 2016-os Samsung SUHD TV-sorozathoz, amely már ugyancsak rendelkezik az UHDA Premium minősítéssel.

A Samsung nemrég hozta forgalomba a HDR-kompatibilis UBD-K8500 Ultra HD Blu-ray lejátszót, amely a hagyományos Blu-ray lejátszókhoz képest négyszer nagyobb felbontással és 64-szer jobb színmegjelenítési képességgel rendelkezik. A Samsung SUHD TV Quantum Dot kijelzőjével együtt az UBD-K8500 az otthonokban korábban nem látott képminőséget nyújt. A beépített felskálázási technológia javítja a szabványos Blu-ray lemezek és DVD-k képminőségét is. 

Az UBD-K8500-at tesztelték abból a szempontból is, hogy pontosan le tudja-e olvasni az UHDA Premium emblémával ellátott Blu-ray lemezeken található összes információt, és hogy pontosan azt nyújtja-e, ami az igazi prémium UHD képminőséghez szükséges. A jövőben minden Samsung Ultra Blu-ray lejátszót ellátnak az UHDA ULTRA HD PREMIUM logójával, így segítve a felhasználókat a prémium technológiák könnyebb felismerésében és kiválasztásában.

„Örömünkre szolgál, hogy az UBD-K8500 Ultra HD Blu-ray lejátszónk Premium minősítést kapott az UHDA-től, de még ennél is örvendetesebb, hogy Ultra HD Blu-ray lejátszónkkal és a 2016-os SUHD TV-sorozatunkkal ezentúl teljeskörű, prémium UHD otthoni szórakozási élményt tudunk nyújtani felhasználóinknak” – mondta John JY KIM, a Samsung Audiovizuális Termékek Csoportjának marketingért felelős alelnöke. „Az iparág folyamatosan nagy hangsúlyt fektet az UHD-kínálat lehető legteljesebbé tételére, ennek köszönhetően a fogyasztók már otthonuk kényelméből is hozzáférhetnek az elérhető legjobb képminőségű, prémium lehetőségekhez.”

Az UHDA elismert szaktekintélynek számít az UHD képminőség területén. A Premium tanúsítvány célja, hogy segítse a fogyasztókat az olyan televíziók, tartalmak és immár a lejátszók megtalálásában is, amelyek képesek az otthonokban prémium minőségű vizuális élményt nyújtani. A tanúsítványt azok a termékek, tartalmak és szolgáltatások kaphatják meg, amelyek teljesítik az UHDA által meghatározott, felbontással, dinamikatartománnyal, csúcsfényességgel, a fekete mélységeivel és a színskálával szemben támasztott szigorú kritériumokat.

Az UHDA Premium tanúsítványt eddig csak a televíziók és az UHD-tartalmak nyerhették el, de a minősített termékek köre most az Ultra HD Blu-ray lejátszókkal is kibővült. Fontos lépés ez, hiszen azzal, hogy az Ultra HD Blu-ray lejátszók is a tanúsítási folyamat részei, biztosítható a videós műszaki adatok specifikálása, így a lejátszók videokimeneti jele minden művészi értéket megőriz majd.

Bővebb információ az UHDA szabványairól és specifikációiról a www.uhdalliance.org weboldalon olvasható.

Vissza