Új biztonsági és adatvédelmi központ a Google szolgáltatásaihoz

Kütyü Magazin - 2015. június 2.

A Google fiókkal rendelkezők mostantól egy helyen gyorsan és egyszerűen nézhetik át biztonsági beállításaikat, meggyőződhetnek adataik védelméről, dönthetnek az általuk megadott adatok felhasználásáról. Emellett az erre acélra létrehozott oldalon adatfelhasználási kérdésekre is választ kaphatnak.

Már múlt héten, a Google I/O fejlesztői konferencián bejelentett a cég egy az Android legújabb, M verzióját érintő változást, ami több kontrollt fog adni a felhasználók kezébe, amikor egy-egy alkalmazás hozzáférést kér valamilyen adatukhoz. Ugyanebbe a sorba illeszkedik a két most induló felület: My Account biztonsági és adatvédelmi központ, és a fontos adatvédelmi kérdésekre választ adó oldal, ahol arról olvashatnak, hogy a Google milyen irányelvek szerint használja a felhasználók által megadott adatokat a pontosabb és gyorsabb szolgáltatások érdekében.

 

 

myaccount.google.com

Adatvédelem és biztonsági beállítások - minden egy helyen

  • Az Adatvédelmi ellenőrzés és Biztonsági felülvizsgálat segítségével a felhasználók egyszerűen, lépésről lépésre átnézhetik a legfontosabb adatvédelmi és biztonsági beállításaikat.
  • Megszabhatják, hogy milyen információkat tesznek elérhetővé a Google Keresés, a Térkép, a YouTube és más szolgáltatások számára. Ezek egyébként például abban segítenek, hogy gyorsabban kereshessenek és pontosabb találatokat kapjanak. A helyelőzményekkel például azt szabályozhatják, hogy a Térkép és a Google Asszisztens gyorsabb útvonalopciókat adjon-e nekik.
  • Beállíthatják, hogy milyen témához kapcsolódó hirdetések érdeklik, vagy éppen nem érdeklik őket, így a Google által megjelenített hirdetések relevánsabbak és hasznosabbak lesznek.
  • Láthatják, és ha szeretnék, eltávolíthatják azokat az alkalmazásokat, honlapokat, amelyeknek korábban engedélyezték, hogy a Google fiókjukhoz csatlakozzanak.
  • My Account oldalt azok is láthatják, akiknek nincs Google fiókjuk, így bárki tájékozódhat arról, hogy a Google felhasználói hogyan alakíthatják saját Google élményüket. 

privacy.google.com

Válaszok az adatvédelemről és a biztonságról

  • Az oldalon a felhasználók olyan kérdésekre kaphatnak választ mint péládul: “Milyen adatokat gyűjt a Google? Mit csinál a Google ezekkel az adatokkal? Milyen beállítási lehetőségei vannak a Google fiókkal rendelkezőknek, amivel szabályozhatják Google-os felhasználói élményüket?”
  • A felhasználók például megtudhatják, hogyan mutat releváns találatokat a Google keresője anélkül, hogy személyes információkat adna el, hogyan maradnak biztonságban az adatok a titkosításnak és a levélszemét szűrésnek köszönhetően, valamint, hogy az önkéntesen megadott információk hogyan segítenek személyre szabni a Google-os felhasználói élményt.

 

Vissza